Deze modetrends vind je in 2020 zeker terug in het straatbeeld

western look

Geniet je al met volle teugen van de herfst- en winterperiode? Wij wel, want het staat bol van de nieuwe trends op modegebied! Bepaalde kleding mag deze herfst en winter simpelweg niet ontbreken in je kledingkast. Wat dacht je van shirts met slangenprint? Dit is slechts een van de inspirerende en verrassende modetrends in 2019 en 2020. Dat beloofd veel goeds!

Slangenprint: niet weg te slaan op de catwalk

De slangenprint is op dit moment waanzinnig populair in modeland. Deze trend begon al in 2018 en zal voorlopig niet van de catwalk verdwijnen. Van kleding tot schoenen: modecollecties staan bol van de slangenprint. Je vindt ze bijvoorbeeld terug op een paar hoge laarzen, maar ook enkellaarsjes of lange laarzen met slangenprint vliegen de winkels uit. Bijna elk merk heeft wel iets van slangenprint in de collectie, dus kijk vooral goed rond en ontdek wat bij je past. Met het dragen van slangenprint laat je hoe dan ook zien dat je helemaal up-to-date bent op modegebied.

Afzaklaarzen zijn terug van weggeweest

Afzaklaarzen vind je op dit moment in bijna elke schoenencollectie. Dit zijn laarsjes met een afgezakte schacht. Daardoor ontstaat er een rimpeleffect dat er zeer mooi uitziet. Een andere naam voor afzaklaarzen is ‘slouch boots’. Ze zijn terug van weggeweest, want in het verleden waren de schoenen al veel te zien op straat. Hoewel ze een paar jaar uit beeld verdwenen, dragen modeliefhebbers ze de komende herfst en winter maar al te graag. Anno 2020 zijn zowel hoge als lage afzaklaarzen helemaal in. Met name de suède variant is zeer populair, wat als voordeel heeft dat het perfect te combineren is met kleding in slangenprint. Ook passen ze perfect bij een nonchalante look, waar je stiekem natuurlijk wel veel moeite voor hebt gedaan!

Witte laarzen: modieus en stijlvol

Afzaklaarzen zijn niet de enige schoenen die het op dit moment goed doen in modeland. Zo kom je momenteel overal witte laarsjes tegen. Ja ze kunnen snel vies worden door modder en regen, maar wit staat voor luxe en stijl. Combineer een stijlvolle jas met een donkere broek en maak het geheel af met witte enkellaarsjes. Of misschien geef je de voorkeur aan witte veterschoenen, dat kan natuurlijk ook.

De spetterende comeback van de Western-look

De ‘Western’ trend maakt in 2019 en 2020 een absolute comeback. Niet alleen cowboylaarzen, maar ook jurken en rokjes in de western stijl mogen eigenlijk niet ontbreken in je kledingkast. Combineer jouw nieuw gekochte jeans bijvoorbeeld met een paar lange laarzen. Met deze kleding kom je zeker stoer en modieus voor de dag. Bovendien sluit het goed aan op een andere modetrend: bruintinten. We kunnen alvast zeggen dat bruin dé kleur is van 2020.  Het fijne aan deze kleur is dat het warmte uitstraalt en dat je het perfect kunt combineren met andere kleuren, zoals zwart, wit en grijs. Er was ooit een regel dat je bruin en zwart niet met elkaar mocht combineren. Gelukkig is dit inmiddels verleden tijd, want deze kleurencombinatie is tegenwoordig hartstikke hip.