Richt je thuis een biljartkamer in? Shop je benodigdheden eenvoudig online

pooltafel in huis

Wil jij de winterperiode nuttig én leuk benutten door binnenshuis de handen uit de mouwen te steken? En ben je een fan van biljart? Bij Fashionjunks doen we je graag de suggestie om een rommelkamer thuis om te toveren tot een ultieme mancave, of womancave natuurlijk. Met een biljartkamer creëer je een ultieme plek om samen met vrienden je favoriete hobby uit te oefenen. Ben je een geoefende biljarter? Dan is een biljartkamer de plek bij uitstek om je technieken te trainen en verder te ontwikkelen. Behoor je tot de categorie van beginnende spelers, dan beschik je thuis over een aangename plek om jezelf alle biljart-skills die je nodig hebt bij te brengen. Op die manier hoef je bij competities op de biljartclub of wedstrijden in het café, geen enkele uitdaging uit de weg te gaan.

Heb jij jouw rommelkamer in gedachten al opgeruimd? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je welke artikelen er niet in je biljartkamer mogen ontbreken. De beste shoptip die we je kunnen geven? Alle essentiële benodigdheden zoals een biljarttafel, keuen, biljartballen, pomeransen, een keurek en een scorebord, bestel je gemakkelijk en snel online.

Functioneel én stijlvol

De basis in je biljartkamer leg je logischerwijs met een biljarttafel. Houd je naast biljarten ook van een mooi interieur? Ga dan niet voor halve maatregelen en laat de kleur van het hout en die van het biljartlaken matchen met de kleuren aan de wand. Bij een eigentijdse webshop met biljartartikelen vind je trouwens ook allerlei soorten fotobehang speciaal voor de biljartkamer. Je waant je bijvoorbeeld als in een gezellig bruin café of op een biljarttoernooi, door de wanden hiermee te decoreren. Je maakt de biljartkamer functioneel en sfeervol met accessoires zoals poetsmateriaal, ludieke posters in biljartthema en klokken. Ook stijlvolle en functionele biljartlampen mogen niet ontbreken. Het juiste licht is immers een van de voorwaarden om goed te kunnen spelen. Als de lichtbron boven de biljarttafel niet sterk genoeg is, krijgen de ballen in de hoeken van het speelveld storende schaduwen. In een speciale biljartwebshop zijn ook de armaturen in moderne of klassieke uitvoeringen, de adapters en de duurzame LED-lichtbronnen verkrijgbaar.

De juiste keus

Naast biljartballen van een hoogwaardige kwaliteit zijn ook goede biljartkeus onmisbaar. Als je een keu wilt bestellen, doe je er verstandig aan rekening te houden met diverse richtlijnen. Een biljartkeu voor de beginnende speler heeft een gewicht tussen de 480 en 500 gram en een maximale lengte van 150 cm. Onder het gevarieerde aanbod van merken met keus van goede kwaliteit, heb je volop keuze uit biljartkeus die aan deze criteria én aan al jouw persoonlijk wensen voldoen. Door een keurek te kopen, berg je jouw keus veilig op en bescherm je die tegen kromtrekken en beschadigingen. Het uiteinde waarmee je de biljartballen stoot, wordt de pomerans genoemd. Dit is een belangrijk gedeelte van de keu en is een niet te onderschatten onderdeel. De pomerans heeft een diameter van 11 mm, geeft effect aan het stoten van de ballen en is te verkrijgen in allerlei soorten en maten.

Tot slot mag ook een scorebord voor biljart niet ontbreken, want daarop is voor iedereen te zien hoe de biljartwedstrijd ervoor staat. Je kunt kiezen voor een traditioneel scorebord van hout of voor een elektronisch scorebord. Met welke artikelen richt jij jouw gedroomde biljartkamer in?