Welke schoenen draag je onder een pak?

Het lijkt simpel, maar toch is het altijd lastig, welke schoenen draag je als man onder je pak. Eigenlijk ligt het er vooral aan welke look je wilt uitstralen. Lees hieronder wat voor schoenen bij tenue de ville, smart casual of business casual passen, zo kom je altijd goed voor de dag!

Tenue de ville

Bij tenue de ville draag je als man een maatpak. Qua kleuren heb je hier de keuze uit de kleuren grijs, blauw, zwart of bruin. Niet het meest kleurrijke palet, maar wel netjes. Het pak moet een beetje strak om je lichaam zitten (dus niet de groot!) met een slim fit blazer en pantalon met slanke pijp. Een stropdas is hierbij eigenlijk wel een must en je overhemd moet lichter zijn dan je pak, dus bijvoorbeeld wit of lichtblauw. Onder het pak horen nette leren of suède schoenen (bruin of zwart) om het tenue de ville helemaal af te maken. Kijk eens bij VanArendonk, zij hebben een flinke collectie schoenen die perfect passen als je in tenue de ville voor de dag wilt komen!

Smart casual

Dit is de meest vrijblijvende van de 3 looks die hier worden besproken. Hierbij is het van belang om de juiste mix te vinden tussen formele en casual kleding. Je kan hierbij denken aan een net overhemd in combinatie met een spijkerbroek of chino. Daaronder kan je dan nette zwarte of bruine veterschoenen dragen.

Bij de smart casual stijl is het ook mogelijk om sneakers te dragen. Let hierbij wel een beetje bij welke gelegenheid je dit doen, want het past niet overal. Als met al is dit de perfecte look voor degene die niet al te formeel over wil komen, maar er toch netjes uit wilt zien.

Business casual

Bij business casual lijkt heel erg op de smart casual look, maar is iets netter. Dit is de look van de moderne zakenman waardoor deze zichtbaar formeler is. Schoenen voor bij een business casual look moeten nette bruine of zwarte schoenen zijn, dus kies hierbij voor Van Bommel of Magnanni herenschoenen. Deze schoenen zijn hierbij altijd een goede optie waarmee je zeker gezien kan worden!

Bron foto’s: Pinterest