Rechthoek figuur

Bij het rechte figuur, ook wel rechthoek of plank genoemd, spreken we van een tenger en recht figuur. Kleding voor de rechthoek moet zo gekozen worden dat deze het figuur opvult en meer vrouwelijke rondingen krijgt.

De belangrijkste kenmerken van het rechte figuur zijn:

  • Slanke en vaak jongensachtige bouw
  • Smalle schouders en heupen
  • Weinig vrouwelijke rondingen
  • Haast geen taille
  • Lange dunne benen 

Celebs

Bekende celebs met een rechthoekig figuur zijn Doutzen Kroes, Cameron Diaz, Kate Middleton en Kate Moss.

Do’s & Don’ts

Het gaat hem bij de rechthoek dus om invulling van die delen van je figuur die niet duidelijk geproportioneerd zijn. Probeer accent op je taille te leggen door het dragen van knoopjesvesten of knoopjesblouses of het dragen van een riem. Draag je een trui of een jurk zorg er dan voor dat deze van boven nauw en van onder ruimer valt. Prints zijn oké, maar geen verticale strepen, die laten je alleen maar smaller lijken. Draag ruime broeken en rokken in plaats van strakke en lage jeans of strakke rokken. Draag ook geen rechte jassen, een jas met taille is beter.

Alles over het rechthoek figuur. Lees hier alles over het lichaamstype de rechthoek. Ontdek alle do's en dont's en styling tips voor dit lichaamstype.

Do:         Tops met donkere kleuren en prints laten je bovenlichaam breder lijken.

Don’t:   Gebruik geen verticale strepen voor topjes, jurken, etc. je wordt er nog smaller door.

Do:         Gebruik V-halzen het accentueert je hals en maakt hem langer en aantrekkelijker en legt meer nadruk op je bovenlijf.

Don’t:   Draag geen boyfriend colbert omdat het je rechte lijnen benadrukt.

Do:         Rechte modellen jeans and bootcuts zijn geweldig voor je figuur.

Don’t:   Draag geen wijde kleding omdat dit je rechte vormen nog meer accentueert.

Algemene regel nogmaals: ben je gezegend met een plankfiguur vul het zo goed mogelijk om het die aantrekkelijke vrouwelijke rondingen te geven.