Cameltoe; wat, waarom, hoe?

We zien het regelmatig, dames met een camel toe. En tsja de vraag is dan, moet je er iets van zeggen? Het is immers zo genant.

Camel toe, wat is het

Cameltoe is een term die in de volksmond eigenlijk verwijst naar de omtrek en grootte van de schaamlippen als gevolg van strak zittende kleding. Door een combinatie van anatomische factoren en de strakheid van de stof ontstaat een vorm die lijkt op de voorvoet van een kameel.

De grote van de camel toe bobbel is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het lichaamsgewicht, de verdeling van vetweefsel en genetische variatie in de bouw van het lichaam. Je kunt er dus niet zo veel aan doen dat een camel toe sneller zichtbaar is in vergelijking met andere vrouwen.

Bij mannen is er overigens een equivalent van de camel toe. Denk aan de enorme bobbel die ontstaat bij het dragen van een strakke broek. De mannelijke geslachtsdelen worden in dat geval daarom ‘moose knuckle’ genoemd.

Hoe ontstaat het?

De oorzaken van een camel toe zijn verschillend. Maar meestal is het het gevolg van het dragen van strakke kleding waaronder met name korte broeken, hotpants of badkleding. Is je lichaamsbouw zo dat er snel een zichtbare camel toe ontstaat dan moet je met deze kledingstukken in ieder geval uitkijken.

Verder ontaat een camel toe vooral wanneer er sprake is van grote schaamlippen in combinatie met weggeschoren schaamhaar. Het haar kan de onderliggende vorm daardoor niet maskeren. Het resultaat is dan een zichtbare camel toe. Maar goed om nu je schaamhaar te laten staan is ook zo wat….dat komt het seksleven weer niet ten goede.

Het is de schuld van de fashionwereld

Sommigen zeggen dat de fashionwereld de oorzaak is in plaats van de grootte van de schaamlippen. Een camel toe kan immers worden verergerd door kledingstukken met een strakke naad in het midden die resulteert in het opdelen van de schaamlippen.

Daar zou dus eens over nagedacht moeten worden door ontwerpers en modeketens.

Celebs en camel toe

Als je denkt dat het alleen ons kan overkomen, dan heb je het mis. Paparazzi leggen met enige regelmaat celebs op de gevoelige plaat, inclusief camel toe. De een nog erger dan de ander. Zo zijn Mariah Carey, Britney Spears en Coco goede voorbeelden. En laten we eerlijk zijn, als je dit ziet dan denk je toch…..hoe is dat mogelijk. Zo met fashion bezig zijn en dan z’n camel toe.