Hoe kies je een sieraad bij je outfit?

sieraad bij outfit

Of het nu kerst is, een verjaardag of gewoon een leuk diner met vrienden, het kiezen van het juiste sieraad kan je outfit net dat beetje extra geven. Zo kan je kiezen voor een subtiele touch of juist een opvallende sieraad om de aandacht op je te trekken. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je sieraad bij je outfit past. In deze blog bespreken we enkele belangrijke tips om het perfecte sieraad te kiezen dat past bij je outfit.

1. Wat is de gelegenheid?

Het belangrijkste dat mee speelt in je keuze voor het perfecte sieraad is de gelegenheid zelf. Ben je op zoek naar een sieraad voor een familiediner of gaat het om een luxe etentje met zakelijke relaties? Voor formele gelegenheden kun je kiezen voor fijne, elegante stukken zoals parels of diamanten. Dit kan ook een imitatievariant zijn als je niet te diep in de buidel wilt tasten. Bij casual of informele evenementen passen meer relaxte, speelse sieraden zoals gekleurde kralen of boho-stijl armbanden.

2. Let op de kleurcombinaties

De kleur van je outfit moet in harmonie zijn met je sieraden. Gouden sieraden zoals oorbellen staan prachtig bij warme kleuren zoals rood, oranje en geel, terwijl zilveren of platina sieraden goed samengaan met koele kleuren zoals blauw, groen en paars. Multigekleurde sieraden kunnen een leuk accent geven aan neutrale kleuren. Je kan ervoor kiezen om je outfit op je sieraden af te stemmen of juist andersom, afhankelijk van waar je meer de aandacht naar wilt trekken.

3. Houd rekening met de halslijn

De halslijn van je kledingstuk is essentieel bij het kiezen van de juiste halsketting. Bij een V-hals staat een ketting die de vorm van de V volgt mooi, terwijl bij een boothals of een off-shoulder top een langere ketting of een choker goed kan werken. Zo voorkom je dat je nek op een minder charmante manier de aandacht trekt.

4. Balans tussen subtiliteit en statement

Als je kleding al een opvallend patroon of design heeft, kun je het beste kiezen voor subtiele sieraden. Zo voorkom je dat de twee met elkaar gaan vloeken of juist de aandacht van elkaar af trekken. Maar als je outfit eenvoudiger is, kan een statement sieraad juist een prachtige toevoeging zijn. Wat dacht je van een zwarte, relatief eenvoudige outfit met een mooie horloge die alles samen brengt? De juiste balans tussen subtiel en opvallend kan zowel je outfit als je sieraden veel mooier laten lijken.

5. Persoonlijke stijl

Uiteindelijk gaat het erom dat je sieraden kiest die bij je persoonlijke stijl passen. Experimenteer met verschillende stukken en ontdek wat het beste bij je past. Grote kans dat je al weet wat voor sieraden jou mooi staan en waar jij je fijn bij voelt. Zorg dat je hier verschillende kleuren van in huis hebt, zodat je altijd kan terugvallen op een andere combinatie zonder te veel te experimenteren.

Als je deze tips goed volgt en vooral naar je gevoel luistert zal je zien dat ieder outfit een mooie outfit kan zijn. Veel plezier met de leukste combinaties uit te zoeken!