Leggings maken een ware evolutie door. Inmiddels zijn we bekend met de tregging, maar tegenwoordig is er in schappen van verschillende winkels ook plaatsgemaakt voor de jegging. De wat? Ja, een jegging. Sommigen zullen wel bekend zijn met dit nieuwe modefenomeen, maar het kan ook zijn dat een ander deel van de mensen zich afvraagt: wat is een jegging?
Legging, tregging, jegging
Een legging, een tregging én een jegging. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze drie items? Het woord tregging is ontstaan uit de woorden trousers (broek) en legging. Het is dus een combinatie tussen een legging en een broek. Een tregging is meestal dikker dan een legging –die overigens weleens kan doorschijnen- en strakker dan een legging. Een jegging is ontstaan uit de woorden jeans + legging= jegging. Een jegging is dus een legging, maar dan in jeansvorm. Deze schijnt dus net als de legging niet door aangezien jeans een stuggere en dikkere stof is dan het materiaal waar de meeste leggings van gemaakt zijn. Snap jij het nog?
Tregging ≠ jegging
Een tregging is dus niet hetzelfde als een jegging, omdat een tregging gemaakt is van een andere stof. Als deze wél is gemaakt van jeans materiaal dan noem je dit dus geen tregging, maar een jegging. Dat is het grootste verschil tussen beide. De overeenkomsten? Ze vallen vaak strak om de benen en de kuiten en zijn gemaakt van een stretchstof zodat deze makkelijk meerekt. Ook zijn de meeste treggings en leggings voorzien van een elastieken band in de taille, wat weer overeenkomt met een legging. Sommige items, met name de jeggings, hebben een knoop net zoals bij een gewone jeansbroek.
Links: een jegging met knoopsluiting, rechts: een jegging met een elastieken band.
Wannahave: Bloemenkrans voor je haar