Stijlicoon Bettie Page

Ooit gehoord van Bettie Page? Nee? Dan gaat daar nu verandering in komen! Het fotomodel uit de jaren ’50 verdient  zeker een plekje in ons rijtje van spraakmakende stijliconen. Mevrouw Page is helaas in 2008 overleden maar haar stijl leeft nog altijd voort in de modewereld! 

Nice meets Naugthy

Op het eerste gezicht ziet Bettie er redelijk lief uit, maar dat is ze alles behalve. Bettie Page stond namelijk in de fifties bekend om haar naughty look. Ze was te zien in S&M fotoshoots en is zelfs een Playmate of the Month geweest in 1955. Een echte sexy girl die natuurlijk in haar kleding haar decolleté prima in beeld wist te brengen.

Pin-up look

Bettie verhuisde naar New York City in de hoop dat ze daar een carrière kon beginnen als actrice. Die carrière kwam niet helemaal van de grond en Bettie begon toen als pin-up model te werken. Ze zag er qua stijl ook gewoon uit als een pin-upgirl: redelijk schaars gekleed en mooie hoge broekjes en kleine tops. Ze was enorm populair en werd zelfs de ‘Queen of Pinups’ genoemd. Bettie werd een waar stijlicoon met haar herkenbare look: haar dikke, donkere haren met een pony & haar prachtige curves.

Get the look 

We zijn stiekem wel een beetje jaloers! Maar gelukkig hebben we een manier om die jaloezie weg te halen. Bekijk hier twee outfits die we hebben samengesteld waardoor jij ook een beetje op Bettie Page kunt lijken. Een beachy en een classy pin-uplook! (zie foto hierboven)

Tekst Karlijn van Mil