Wil je jouw garderobe stylen? Zo doe je dat!

Er zijn tal van manieren waarop je je garderobe kunt beheren om iets nieuws en spannends te proberen. Daarmee kun je je beter kleden. Wil je graag jouw garderobe stylen? Zo doe je dat!

Koop kleding die vaker draagt

Als je iets koopt voor één gelegenheid, zal het kledingstuk waarschijnlijk maandenlang in je kledingkast zitten zonder gebruikt te worden. Pas als er een bepaalde datum is haal je het kledingstuk tevoorschijn. Dat is leuk, maar wel zonde van het geld. Koop daarom ook kleding voor je garderobe die je regelmatig draagt. Stap over naar veelzijdige kleding die je vaker kunt gebruiken zonder dat ze op een gegeven moment onder het stof zitten. Heb je veel meer plezier van!

Tip 1: Kies voor trendy en traditioneel

Trendy kleding gaat niet lang mee. Zodra de trend eindigt, blijf je zitten met een jurk die te gedateerd is voor het uitje. Je kunt best geld uitgeven aan trendy kleding, zodat je kleding krijgt die bij elke gelegenheid past. Shop minder in het modieuze seizoen, zodat je kast niet vol hangt met willekeurige kleren die je maar een tijdje gebruikt. Trendy kleding is leuk, maar zoals de naam al zegt tijdelijk. Koop dus ook traditionele kleding.

Tip 2: Kies voor comfortabele kleding

Wanneer je kleding graag voor de tweede of de eerste keer wilt dragen, moet de kleding comfortabel om je lichaam passen. Vul je garderobe daarom met kleding heeft die bij je lichaamsgrootte past zonder te groot of te klein te zijn. Dat voelt veel beter!

Tip 3: Vermijd een shopping spree

Als mensen op shopping spree gaan, kopen ze veel dingen die ze niet nodig hebben of waar ze geen ruimte voor hebben. Dit is deels te wijten de coupons en kortingen die je tegenwoordig vaak tegenkomt in fysieke en online winkels. Ze zijn best aantrekkelijk, maar kosten handelvol geld. Koop daarom alleen kleding die je echt nodig hebt.