De belangrijkste damesriemen trends van dit moment

Riemen zijn weer helemaal terug (waren ze eigenlijk wel uit?). In de collecties van de grote merken zien we ze weer volop. Dit jaar is ook nog eens heel divers, waarbij de nadruk ligt op twee soorten damesriemen: de subtiele dunne riem en de statement riem. Het had niet meer van elkaar kunnen verschillen dus. Wel zo leuk want zo kan je compleet verschillende outfits creëren door alleen van riem te wisselen. Het is wel goed om even te weten welke soort riemen precies in deze trends passen en hoe je ze het beste kan matchen met je outfit. Ondanks dat deze riemen al eerder een trend zijn geweest wil natuurlijk niet zeggen dat ze dit jaar compleet hetzelfde eruit zien en op dezelfde manier gebruikt worden. Wij vertellen het je allemaal.

Dunne Riem

De dunne riem is populair en valt helemaal in de accessoire categorie. Hij wordt, in ieder geval door de grote merken, niet meer gebruikt om een broek op te houden maar juist om wat aan de outfit toe te voegen. Nu kan jij hem natuurlijk makkelijk voor beide functies gebruiken. Denk aan riemen in lichte kleuren die je bij een taille broek of bij ‘mom jeans’ kan dragen.

Statement Riem

De statement riem is dit jaar helemaal terug. Nu moet je niet gaan denken aan de grote zwarte riemen die jaren geleden helemaal in waren. Dit jaar gaat het juist om kleurrijke riemen met verschillende texturen. Zo geven ze net een twist aan je outfit. Grote gespen van verschillende materialen en in verschillende kleuren zien we ook veel. Sommige designers maken de gesp in de vorm van hun logo. Een statement riem gaat perfect bij een lange jurk, maar past ook bij een broek met een trui erop.