Hoe kies je de juiste parfum voor een man?

geurtje hugo boss

Ben jij op zoek naar een cadeau voor jouw vriend, man, vader of broer? Dan zit je met een lekker geurtje altijd goed! Parfum is een leuk cadeau om te geven én om te krijgen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de geur bij de ander in de smaak valt. Daarom lees je in dit artikel 6 tips om de juiste heren parfum te vinden.

  1. Investeer in een hoogwaardige parfum

Onze eerste tip is om te investeren in een parfum van hoge kwaliteit. Deze geuren blijven veel langer hangen en zijn bovendien krachtiger. Hierdoor hoef je er minder van op te spuiten en gaat een flesje erg lang mee. Een leuke bijkomstigheid is dat de parfumfles van een hoogwaardig merk erg stijlvol is. Neem een geurtje van Hugo Boss als voorbeeld. Zowel de parfumflessen voor mannen als die voor vrouwen staan prachtig op het badkamermeubel.

  1. Pas de geur aan op zijn persoonlijkheid

Zoek een geur uit die past bij zijn persoonlijkheid. Vaak kun je wel inschatten of het een type is voor een hele diepe parfum of juist voor een frisse geur. Tip: kijk ook eens naar zijn kledingstijl. Vind je het toch lastig om een specifieke geur te vinden? Kies dan voor een veilige middenweg.

  1. Let op de geurfamilies

Let tijdens het uitzoeken van een mannen parfum goed op de geurfamilies. Deze geurcategorieën vertellen veel over het karakter van het luchtje. Globaal gezien kun je de families opdelen in 4 categorieën: bloemig, fris, kruidig (ook wel oriëntaals) en houtachtig. Bepaal welk type geur het beste aansluit op zijn stijl en persoonlijkheid.

  1. Kijk naar zijn favoriete parfum

Weet je toevallig wat zijn huidige favoriete geur is? Kijk dan eens goed naar de geurfamilie en ingrediënten die terugkomen in dit parfum. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om een geurtje te vinden die in de smaak valt.

  1. Test het geurtje zelf uit

Lees omschrijvingen en reviews goed door, maar ga hier niet blind op af. Test de parfum ook zelf even voordat je het cadeau geeft. Iedereen ervaart een geur weer anders.

  1. Ga voor een klassieke parfum

Kom je er echt niet uit? Ga dan voor een klassieke parfum van een bekend merk. Kijk welke soorten al jaren lang populair zijn en dus een tijdloze geur hebben. Een paar geliefde merken voor heren parfums zijn: Giorgio Armani, Hugo Boss, Dior, Jean Paul Gaultier, Chanel en Calvin Klein.

Ook leuk om te lezen: Dít zijn de meest exclusieve parfums ter wereld