De meest exclusieve parfums ter wereld

Wie denkt dat zij met Chanel no.5 een klassiek en tijdloos parfum heeft gescoord, heeft gelijk maar exclusief is de geur natuurlijk niet! Zo zijn er nog veel meer parfums die iedereen wel kent en herkent. Heb je geen zin in zon standaard flesje op je kaptafel, ga dan voor een van de onderstaande parfums. Allemaal heel erg exclusief en niet voor iedereen weggelegd!

Clive Cristian No1.

Het meest begeerde en meest exclusieve parfum ter wereld! De geur werd in 2001 op de markt gebracht door de Britse Clive Cristian en was vanaf het begin een succes onder de elite. In het parfum zitten zoveel kostbare bloemen en extracten dat 1 op de 3 pogingen om een parfum te creëren mislukt! Het parfum wordt geleverd in een fles van goud met een dop van diamant. Voor een fles van 50 milliliter betaal je zo’n €1250!

Caron Poivre

Dit kruidige parfum kwam in 1954 op de merkt en is zowel voor heren als voor dames geschikt. Kenners beschrijven het parfum als kruidig met geuren van pepers maar ook romig en honingachtig. Uh say wat? Wij hebben geen idee hoe dat ruikt maar voor een prijs van €990 kun jij het zelf proberen. De flessen zagen er sinds het begin overdadig en luxe uit, als iets wat bij Marie-Antoinette in de kast stond. Helaas heeft de fles een strakkere look gekregen wat de dure prijs niet helemaal eer aan doet!

Jean Patou Joy

Dit flesje van 30 milliliter is een waar kunstwerkje. Het wordt gemaakt van de meest zuivere kristallen en het parfum wordt er eigenhandig ingedruppeld. Vervolgens wordt het flesje verzegeld door middel van gouddraad. Per flesje zijn er zo’n 10.600 bloemen nodig die allemaal eigenhandig worden geplukt in Zuid-Frankrijk. Voor het kleine flesje betaal je rond de €1000. Even sparen dus en je hebt een geur die niet veel mensen hebben!

Annick Goutal Eau d’Hadrien

Sinds 1981 bestaat dit parfum dat overloopt van de citrusgeuren. Zo zitten er onder andere citroen, limoen, sinaasappel, grapefruit en mandarijn in. Het parfum heeft meerdere prijzen gewonnen omdat het zo geweldig schijnt te zijn. Als je zelf wilt ruiken, zal je diep in de buidel moeten tasten. Voor een fles van 90 milliliter betaal je gemiddeld €550. Dat zijn een paar zeer exclusieve citrusvruchten!

Tekst Max Herlings