Dutch design: steeds populairder onder celebs

Dat Nederland veel modetalent heeft, is algemeen bekend. Het talent van de Dutch designers blijft ook niet onopgemerkt in Hollywood. Hieronder enkele ontwerpers van eigen bodem die flink aan de weg timmeren in het buitenland.

Jan Taminiau

De Brabantse designer, bekend van Maxima’s blauwe jurk, is favoriet bij onder andere Beyoncé en Lady Gaga. Beyoncé droeg torenhoge hakken ontworpen door Taminiau die ze showde in het boekje bij haar album 4. Gaga werd gespot in Parijs in een lichtpaarse creatie van Taminiau, iets waarover zowel pers als fans zeer te spreken waren. 

Marlies Dekkers

Spannende lingerie uit ons koude kikkerlandje doet het goed in het buitenland. Lady Gaga en Britney Spears zijn groot fan en de dames zijn al vaker gespot in pikante BH setjes van onze Nederlandse lingeriekoningin. Brit droeg Marlies onder andere in de videoclip van Work Bitch, tijdens haar Circus tournee en als jurylid bij de Amerikaanse X-Factor. Ook Sarah Jessica Parker werd al vaker gespot in designs van Dekkers: onder andere op de rode loper en in Sex and the City 2. 

Filling Pieces

Dit sneakermerk, gevestigd in Amsterdam, is bekend om de niet te standaard sneakers en de luxe afwerking. Dit alles tegen een niet te hoge prijs. Fans van de sneakers zijn onder andere Chris Brown en Snoop Dogg die hun Nederlandse schoeisel graag showen op Instagram en op straat.

Dutch design: steeds populairder onder celebs: Viktor & Rolf, Iris van Herpen, Filling Pieces en meer. Alles over populaire dutch design labels

Foto: Filling Pieces

Iris van Herpen

Een stage bij Alexander McQueen en meerdere designprijzen. Iris van Herpen is een echte vakvrouw en dat weten de celebs ook. Haar bijzondere creaties, soms lijkt het net een sculptuur, vinden gretig aftrek onder de excentrieke beroemdheden: Björk en Lady Gaga zijn fan.

Olcay Gulsen

De eigenaresse van Supertrash begint populairder te worden in Hollywoodkringen. Tijdens de persconferentie van de Super Bowl, waar miljoenen Amerikanen naar kijken, droeg Beyoncé een witte jurk van Gulsen. Ook actrice Eva Longoria werd gespot in een paar hakken van het gelijknamige label van de ontwerpster.

Viktor & Rolf

Dit stijlvolle duo kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Deze mannen zijn zeer populair onder celebs en geef ze eens ongelijk. Wie wil er nou niet schitteren in een coutureoutfit uit Nederland? Rihanna, Natalie Portman, Lady Gaga, Karolina Kurkova en Katy Perry zijn fan.

Tekst Max Herlings