In de stijl van Kate Moss

Dit Engelse topmodel wordt overal geroemd om haar looks en haar stijl. Ondanks haar leeftijd (40 jaar) en haar lengte (1.70) is Kate al sinds het begin van haar carrière in 1988 een favoriet van vele designers én fashionista’s. Benieuwd naar Kate’s signature stijl?

In de stijl van

De stijl van Kate kun je het beste omschrijven als ‘rockchique’ dit omdat ze de perfecte mix gevonden heeft tussen een ruwe, tikje onverzorgde look maar toch veel tijd besteed om er zo fris en goed mogelijk uit te zien. Het kost aardig wat tijd om er zo grunge uit te zien als Kate! Enkele items die niet in je kast mogen ontbreken als je de perfecte Moss look wilt nastreven: een Bretons gestreepte trui, draag deze casual onder een leren jasje en op een skinny jeans. Een bontjas is ook onmisbaar als je de stijl van Kate wil nastreven. Warm, chique en toch stoer. Een ander item waar Kate niet zonder kan, zijn haar Minnetonka laarsjes. Prima voor op een festival en ook nog comfortabel. Naast de Minnteonka laarsjes is ze ook geregeld te zien op torenhoge Louboutins en in laarzen met vintage look. Denk: oud leer, suède en afgetrapte neuzen.

jcrop-preview

Haarstijl

Ook het haar van Kate Moss is geregeld onderwerp van gesprek geweest. Kate is in het verleden vaak van haarstijl gewijzigd. Zo had ze onder andere een grote bos krullen, bruin haar en een pixiecut. Het lijkt alsof deze dame overal mee wegkomt. De laatste jaren is het rustig rondom het kapsel van het model. Sinds een aantal jaar houdt ze het bij een volle haardos, verzorgd maar niet overdreven netjes en lekker los.

Vintage en Topshop fan

Kate Moss loopt zelf het liefste in een mix van vintage en design. Om haar eigen kledingstijl zo bereikbaar mogelijk te maken voor fans en bewonderaars ontwierp ze meerdere kledinglijnen voor Topshop. De laatste keer was in het voorjaar van 2014.

Rockchick

Kort samengevat: Kate is een echte rockchick. Een tikje grunge en vooral heel erg nonchalant. Het draait er bij mevrouw Moss vooral om er zo casual uit te zien maar wel altijd op een bijzondere, tikje alternatieve manier. Succes bij zoeken naar jouw perfecte Kate-outfit!

Tekst Max Herlings