Lente trend 2015: statement stiksels

Gespot op de catwalk: geen opvallende kleding, maar opvallende stiksels! De garen die alles bij elkaar houden.  They say three is a trend: we spotte deze vreemde, maar statement stiksels bij grote merken zoals Prada en Versace. Net even anders voor aankomende lente!

Isabel Marant

Bij Isabel Marant zien we in verschillende kledingstukken opvallende stiksels. Kijk maar eens naar deze monotone blazer met abstracte print. Het lijkt net of hij niet goed is afgewerkt en doordat ze voor wit garen heeft gekozen om de stiksels te maken, vallen ze super erg op. Wij vinden het prachtig want het geeft iets unieks! Het merk had ook een witte top met touw om je middel. Deze top had bij de mouwen en bij de zakken ook opvallende stiksels, deze waren namelijk redelijk breed en net iets donkerder dan de rest van de stof. De stiksels die het meeste opvielen waren van de oversized trui. De zwarte stiksels zien er prachtig uit op de trui, in de combinatie met het zwarte broekje en zwarte slippertjes.

Prada

Prada was misschien wel het meeste fan van deze stiksels. We zien de opvallende stiksels zowel bij de mannen als bij de vrouwen. In het zwart, wit en bruin, bij veel outfits zijn ze te zien. Zo koos Prada voor opvallende stiksels bij de kraag en bij de knopen op een jas met bruine details. Deze zwarte jas bestaat zo ongeveer helemaal uit witte stiksels, handig, want zo kun je wel makkelijk de vorm van de kraag zien! Bij deze crèmekleurige jurk koos het merk voor zwarte stiksels bij de middel en verticale strepen op de rok. Een ding is zeker, door deze stiksels krijg je wel vorm in je kleding!

Lanvin

Lanvin takes topstitching to another level! In de Ready-to-wear collectie van Lanvin zien we veel stiksels, maar het lijkt wel alsof niks af is. Het valt op en dat is natuurlijk ook te bedoeling. De kledingstukken zien eruit alsof ze nog met naalden aan elkaar hangen, kijk maar eens naar deze blazer! Bij de tweede blazer zijn de stiksels echt als versiering op de mouwen en het jasje zijn de stiksels mooi langs de rand geplaatst. Het ziet er slordig, maar toch leuk uit! Perfecte combi, toch?

Versace 

Versace gebruikte niet veel stiksels, maar wanneer Donatella dat deed, viel het wel op. Op de roetzwarte kleding vallen de sneeuwwitte stiksels extra op. Wat het leuk maakt is dat het brede en lange stiksels zijn, daardoor lijkt het net alsof je het nog aan het naaien bent. Dit detail kwam voor op rokken, blazertjes en op een lange blazer, allemaal in zwart-wit. We love deze simpele maar toch enorm mooie look! Wat vind jij ervan?

Foto: unsplash.com