Losse of strakke boxershorts?

Bij het kopen van boxershorts voor heren heb je de keuze tussen een strak model of een los (wijd) model. Een strak of wijd boxershort is vaak een keuze die door je moeder is gemaakt toen je nog klein was. Hierna denk je er vaak niet meer over na en koop je jaar na jaar dezelfde soort. Leuk om te lezen zijn overigens deze avonturen van iemand die is overgestapt.

De laatste jaren zie je de voornamelijk de strakke variant in de mode is. Dit terwijl er inmiddels duidelijk is dat wijde boxershorts beter voor je zijn. Dat wijde boxershorts beter voor een man zijn dan strakke boxers heeft verschillende oorzaken. Ten eerste blijft je bloeddoorstroming beter ten opzichte van te strak zittende boxers (strakke modellen die niet teveel afknellen zouden geen probleem zijn). Daarnaast kan de temperatuur van het ‘geheel’ beter worden geregeld door het dragen van een los boxershort. Overigens schijnt naakt het allerbeste te zijn, maar dit vinden veel mannen niet lekker zitten onder hun broek. Daarbij is het niet zo fris om dan meerdere dagen dezelfde broek te dragen ;). Een goede tip is overigens om ’s nachts naakt te slapen, dit zorgt ervoor dat de schaamstreek lekker kan ademen en ook koel blijft. Dit alles heeft een positief effect op de vruchtbaarheid

Uiteraard heeft iedereen een andere voorkeur en je hoeft niet direct jouw strakke boxershorts weg te gooien, maar let er goed op dat ze vooral niet te strak zitten. Daarnaast is het misschien leuk om eens een wijd model te kopen om te proberen hoe je dat vind zitten.

Als je toe bent aan nieuwe boxershorts kan je deze hier perfect online bestellen, waarbij je de keuze hebt uit enorm veel merken en modellen (zowel losse als strakke boxers).

Hoofdafbeelding: Twyst.nl