Modetrends voorjaar 2015: Een lang vest

Een van de modetrends van dit voorjaar is de lange vest. Een vest? Is dat niet een typisch winter item? Niet als deze geen mouwen heeft en bestaat uit luchtige materialen waar je je nog frisser doot voelt! De long waistcoat-zoals het ‘zomer’ vest ook wel wordt genoemd is momenteel hot!

Modetrends voorjaar 2015

Naast denim on denim, boho chique en lieve pastelkleurtjes is het lange vest een van de modetrends voor het voorjaar van 2015. Of moeten we zeggen een true musthave? Gespot op de catwalk van onder andere Dries van Noten, Givenchy en Dior, die het lange vest dit seizoen volop in de collectie laten stralen. Laagjes dragen in de lente is key aangezien je op een dag wisselend weer kunt hebben. Het is dan fijn om verschillende kledingstukken bij je te hebben die je makkelijk aan- en uit kunt doen. De long waistcoat is dan een perfect item. Net als een blazertje en een spijkerjack kan je een lang vest altijd dragen en past het bovendien bij verschillende outfits.

Stijl tip 

Draag met een culottes – je weet wel die driekwartsbroeken die momenteel een instant hit zijn- en combineer deze met een coole tanktop en zonnebril om het af te maken. Wikkel je mouwloze vest nonchalant om je outfit heen en voilà je lente outfit of the day is een feit!