Goed voorbereid de zomer in!

meisje met sandalen

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent urenlang buitenspelen, op vakantie gaan en misschien zelfs wel naar een dierentuin of pretpark gaan. Als het buiten lekker warm is, wil je dat je kind zich zo comfortabel mogelijk voelt. Geen lange spijkerbroek en sneakers dus, maar luchtige kleding. Hoe jij je goed voorbereidt op de zomer, lees je hier!

Inventariseer wat je al hebt

Je weet pas wat je nieuw of tweedehands aan moet schaffen als je alles hebt geïnventariseerd. Trek de kledingkasten dus open en ga elk kledingstuk langs. Je doet er hierbij goed aan drie stapels te maken, om het overzicht te bewaren. Eén stapel voor kleding die je wilt houden, één stapel voor kleding dat weg kan en één stapel voor alle kleding die niet geschikt zijn voor de zomer. Denk hierbij aan dikke truien en thermo leggings.

Vervolgens ga je elk kledingstuk af om te bepalen of deze kan blijven of niet. Kijk niet alleen naar de maat, maar controleer de kleding ook op gaten of vlekken. Weet je niet zeker of je kind het kledingstuk nog past? Leg het dan even opzij zodat je het kunt passen, daarna kun je het alsnog op de juiste plek leggen. Kijk overigens niet alleen naar kleding, maar ook naar sokken, ondergoed, vesten, jassen en schoenen. Sneakers voor lange wandelingen of een regenachtige dag, sandalen voor de zomerse dagen en slippers voor op het strand zijn zeker aan te raden.

De juiste schoenen kopen voor de zomer

Het is ontzettend belangrijk dat je de juiste schoenen koopt voor je kind. Niet alleen zodat het comfortabel zit, maar ook zodat je kind geen pijn heeft bij het lopen, rennen en spelen in de speeltuin. Sandalen voor kinderen zijn ideaal; ze zijn comfortabel, ideaal voor het buiten spelen en lekker luchtig in de zomer. Voor de wat mindere dagen, of wanneer jullie er een hele dag op uit gaan, zou je ook sneakers aan kunnen schaffen. Het beste kun je in dit geval kiezen voor katoenen schoenen, omdat dit luchtig is en voorkomt dat ze gaan zweten.

Er zijn veel verschillende jongens- en meisjes sandalen te vinden, dus hoe kies je dan de juiste uit? Kijk hiervoor eerst naar de beschikbare maten, en filter hier zo nodig op. Daarna is het een kwestie van smaak. Wat vind jij mooi, en wat vindt je dochter mooi? Kijk ook naar de kledingstijl van je dochter, want je wilt voorkomen dat de sandalen vloeken onder haar favoriete jurk of korte broek.

Kleding voor de zomer

Bij het aanschaffen van kleding voor de zomer is het goed rekening te houden met jullie vakantieplannen. Ga je op vakantie naar een plek waar het altijd warm is? Dan heb je waarschijnlijk geen shirts met lange mouwen nodig. Blijf je echter in Nederland of in één van onze buurlanden, dan kan het misschien slim zijn iets van lange mouwen aan te schaffen. Denk ook aan badkleding, een badjas en een fijne zomerjas.