Stijladvies: Kijk eens naar deze ouderen!

Het komt steeds vaker voor: ouderen die er nog stijlvoller uitzien dan jijzelf. Deze trendsetters worden de laatste tijd overal gespot: er zijn zelfs streetstyle blogs opgericht om een ode te brengen aan deze doelgroep.

Age is nothing but a number

Zo heb je in Nederland de Youngsters die niet zozeer voor altijd jong willen blijven, maar die het ouder worden opnieuw uit willen vinden. Een decennia lang bepaalden zij het modebeeld, deze doelgroep was getuige van de geboorte van popmuziek. Deze Youngsters hebben de jongerencultuur in de jaren 60/70 uitgevonden en is vastbesloten om ouderdom in een nieuw jasje te steken. 

Advanced Style

De dames van Advanced Style kunnen daar letterlijk over meepraten. Dagelijks worden deze dames op de gevoelige plaat vastgelegd door Ari Seth Cohen, die de blog runt. Ilona (94), Joyce (80) en Lynn Dell (81) zijn de sterren van deze street style blog. Uiteindelijk werd de blog zo’n succes, dat er een documentaire over stijlvolle ouderen is uitgebracht – met Ilona, Joyce en Lynn Dell in de hoofdrol. Zelfs Vogue Italia merkte de excentrieke dames op. Marc Jacobs zei zelfs dat de blog hem inspiratie gaf voor zijn AW12 collectie. 

Old is gold 

Celebs als Tilda Swinton (52), Iman (58), Anna Wintour (63) en Carolina Herrera (74) – met Iris Apfel (92) voorop hebben in de loop der jaren laten zien hoe het moet. Nu is het de beurt aan onze opa’s en oma’s. Hier wat inspiratie voor je (over)grootouders!