Stijlicoon: Tilda Swinton

Deze 54-jarige Britse actrice is een graag geziene gast op de rode loper. Niet alleen omdat ze een geweldig actrice is maar ook omdat haar kleding altijd verrassend is. De bladen raken niet uitgeschreven over haar looks! Wat de actrice (bekend van Burn After Reading, The Beach, Narnia, Benjamin Button en We Need to Talk About Kevin) zo bijzonder maakt? Ze is met niemand te vergelijken!

Androgyne beauty

Tilda Swinton is een erg androgyn type. Met haar korte haar en soms ietwat mannelijke gezicht heeft ze meer weg van David Bowie of een andere rocker dan van een groots actrice. Over haar haar gesproken, de actrice is nog bijna nooit gespot met lang haar (alleen voor rollen) en houdt het al jaren kort. Experimenteren met kleuren doet ze graag: Tilda had al eens rood, blond, wit en zwart haar. Haar make-up houdt ze graag naturel zodat alle aandacht naar haar bijzondere creaties kan gaan.

Rebels en couture

De meeste actrices moeten er niet aan denken maar Tilda loopt graag in een pak of broek de rode loper op. Wil ze een keer uitpakken dan kiest ze voor extravagante en soms zelfs futuristische couture. De statige silhouetten van Haider Ackermann zijn populair maar ook de bijzondere eenvoud van Valentino en het extravagante van Schiaparelli kunnen op waardring van de actrice rekenen. Op het mixen en matchen van verschillende kleuren is de actrice niet dol. Ze kiest vaak voor een kleur die ze vervolgens doorvoert in haar hele outfit. De kleuren die favoriet zijn? Blauw, geel en rood. Verder is ze veel te zien in metallic kleuren en natuurlijk in zwart en wit. Dankzij haar bleke huid en sproeten kan ze bijna alle kleuren hebben en ontstaat er altijd een bijzonder totaalplatje.

Get the look

Omdat de looks van Tilda bakken met geld kosten, staat hieronder de perfecte budgetvariant op een echte Tilda Swinton look. Geen couture maar highstreet fashion en spullen uit grote ketens. Deze gele jas van Topshop is echt een eyecatcher. Uitgevoerd in een van de favoriete kleuren van Tilda en ook nog eens een rechte jas zonder opsmuk. Precies zoals de actrice zou dragen! (€195 – Topshop). Deze rok van H&M kost slechts €49,99 en is uiterst geschikt onder de gele jas. Dankzij de stof ontstaat er een heel bijzonder contrast. Op de rok draag je een simpele, mouwloze blouse die je koopt bij Zara voor €39,95. Aan je voeten draag je de slangenprint plateaus met flinke hak die te bestellen zijn voor €46 bij Topshop. Tilda doet niet aan een overdosis sieraden en grote tassen.  Dus hou het bij een. Dankzij de gele jas valt je outfit genoeg op maar je houdt het wel strak. Precies zoals het hoort volgens mevrouw Swinton!