H&M kopieert de Chloé cape!

Copycat alert! H&M plaatste onlangs een foto op Instagram van een cape die wel heel erg veel lijkt op een design van modehuis Chloé. Na een grondige inspectie komen we tot de conclusie dat H&M inderdaad dit ontwerp heeft ‘geleend’. 

H&M vs. Chloé 

Wij klagen niet hoor! De cape van Chloé seizoen herfst/winter 2014 is een item dat je niet even snel aanschaft voor een slordig bedrag van €2780 euro. Een item bedoeld voor de moneymakers onder ons en dus niet voor iedere fashionista is weggelegd. De cape van H&M is dan een perfecte budget proof optie! Want voor een bedrag van €129 euro is deze al van jou! 

Design 

De twee items hebben veel overeenkomsten. In de lengte, de witte omlijningen en het gedeelte bij de kraag lijken de twee capes sterk op elkaar. Kortom, qua design zie je meteen welk modehuis H&M’s inspiratiebron voor dit item. 

H&M kopieert de Chloé cape! De cape gekopieerd door H&M geïnspireerd op de cape van modehuis Chloé. Bekijk hier!

Links Chloé, rechts: H&M

Kleur

Het verschil ligt met name in kleur aangezien H&M gebruik maakt van een lichte camel kleur in combinatie met witte details. De cape van Chloé is in twee kleursamenstellingen verkrijgbaar, namelijk blauw/wit en crème/grijs. De cape is een regelrechte hit in modeland aangezien deze veelal werd gespot op de Fashion Weeks wereldwijd. Maar voor velen is deze natuurlijk niet te betalen, H&M’s variant biedt daarom uitkomst. 

Sold out 

En toch is de Chloé cape iedere keer weer uitverkocht! De populaire najaarsmusthave is niet aan te slepen. Modehuis Burberry zette als eerste de trend door de blanket cape in hun herfst-wintercollectie te gebruiken voorzien van initialen.  Maar ook Roberto Cavalli en Chloé hebben de cape dit seizoen opgenomen in het assortiment.

H&M kopieert de Chloé cape! De cape gekopieerd door H&M geïnspireerd op de cape van modehuis Chloé. Bekijk hier!

Chloé vs. H&M