Styling tips van Donatella Versace

Deze week nemen we de stijl van Donatella Versace onder de loep. Met deze stylingtips kun je je wardrobe een duw in de goede richting geven. Hoe? Listen to Donatella! 

Tips van Donnatella herself 

De platinablonde modekoningin wordt vaak gezien in sexy outfits en stopt haar figuur zelden weg in een oversized outfitje á la de Olsen twins. De ontwerpster draagt graag kleren die haar vrouwelijke vorm goed benadrukken, denk: boobs, hips & een paar goede billen zijn een pré als je Donnatella heet. Als inspiratiebron voor veel vrouwen (waaronder Lady Gaga), ziet Donna V er ten allen tijde glamoureus uit. Haar liefde voor sex appeal, glamour en curve-omhelzende jurkjes zijn dan ook een deel van haar persoonlijke stijl. Maar daarnaast deelt ze ook nog een aantal fashion lessons met het gewone publiek. Nieuwsgierig?

1. Wees zelfverzekerd

Een tip van miss Versace herself is dan ook zelfverzekerdheid. Dat is het magische woord. Wees zeker bij alles wat je draagt. Wees sexy als je sexy gekleed de deur uitgaat. 

2. Luister naar jezelf

Nog een tip: luister goed naar jezelf. Je eerste gedachte is meestal ook de meest juiste gedachte. Probeer nieuwe dingen uit, maar blijf dicht bij jezelf. Draag kleren waarin je jezelf kunt zijn; waar je je goed in voelt. Selecteer de items uit je kledingkast op basis van je interesses, levensstijl, passie en dromen.

3. Geen trends 

Donatella Versace benadrukt dat je een trend niet moet volgen omdat het een trend is. Als je zelfverzekerd bent en je lekker in je vel zit, heb je geen trends nodig.

Blond bombshell 

De Italiaanse ontwerper staat bekend om haar blonde lokken en haar karikaturale gezicht. De hoofdontwerper van Versace is de zus van de in 1997 overleden Gianni Versace. Gianni Versace (de oprichter) maakte zijn allereerste ontwerpen voor zijn zusje, en vernoemde zelfs een parfum naar haar: heel toepasselijk…Blonde.