Stylingtips van Donna Karan

Vandaag een aantal stijl tips van niemand minder dan Donna Karan. Met deze styling tips kun je je wardrobe een duw in de goede richting geven als het aan de New Yorkse ontwerpster ligt. Benieuwd?

Donna in het kort

Donna Karan is naast hoofdontwerpster van haar gelijknamige label ook nog eens verantwoordelijk voor het jongere zusje DKNY. DK staat bekend om haar klassieke designs: iedere New Yorkse (zaken)vrouw is fan van de ontwerpster, maar ook de celebs zijn regelmatig gespot in een ontwerp op de rode loper van Donna. Dat ze geliefd is zowel in de States als daarbuiten mag dus wel duidelijk zijn! Donna’s invloed is wereldwijd, een paar tips op het gebied van het creëren van je eigen stijl kan dus geen kwaad van deze modekoningin.

Yoga en bodysuits

De 66-jarige Karan houdt van yoga en dat zie je vaak terug in haar collecties, maar ook in haar kledingstijl. Was ze in de jaren tachtig nog een felle voorstander van de strakke bodysuit, tegenwoordig mag het iets losser van haar.

Comfortabel

Kleding moet comfortabel zijn. Het is een prioriteit waar Donna Karan vaak naar streeft. “Draag wat lekker zit”, aldus de ontwerpster. “Ik draag vaak sensuele kleding, die zowel overdag als ‘s avonds te dragen is. Mijn stijl oogt donker: ik draag vaak zwart.”

Keep it simpel

“Houd het simpel” ,zegt de ontwerper. “Less is more. Begin vanuit de basis en creëer je eigen stijl. Stijl komt van binnen uit en als je dicht bij jezelf blijft, heb je echt stijl.” Maar ook heel belangrijk: “Draag kleding die bij je past, dan maar domweg de trends te volgen. Draag waar je je goed in voelt.”