Tijd voor een winterse vakantie

groep vrienden met winterkleding

Heb jij zin om deze winter eens niet thuis te blijven, maar lekker op vakantie te gaan? Er zijn veel plekken waar je heen kunt gaan. Wil je bijvoorbeeld nog een beetje zon meepakken, of ga je liever de echte toerist uithangen en trotseer je de winterse kou? Ga je voor de laatste optie, dan is het natuurlijk wel verstandig de juiste kleding mee te nemen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je met een verkoudheid thuiskomt, of dat je de hele vakantie ziek bent en alleen maar in je bed ligt.

Wat moet je echt meenemen?

Naast al je normale kleding en ondergoed doe je er ook zeker goed aan wat extra kledingstukken mee te nemen of aan te schaffen. Een winter in Nederland is niet hetzelfde als in bijvoorbeeld Oostenrijk, en dus moet je je kleding hierop aanpassen.

Dit begint al bij een goede winterjas. Hier loop je misschien in een niet al te dikke jas naar buiten, maar zou je dat in Oostenrijk doen dan kun je er zeker van zijn dat je de volgende dag ziek bent. Ga dus zeker op zoek naar een goede, dikke winterjas voor dames en uiteraard ook een heren winterjas wanneer je met je partner op vakantie gaat. Ben je iemand die het erg snel koud krijgt, dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen een fleece vest onder de jas aan te trekken. Hierbij moet je dan alleen wel rekening houden met de maat van de jas.

Verder zijn handschoenen, een warme muts en een goede, dikke sjaal natuurlijk een echte must, dus deze mogen zeker niet vergeten worden. Kijk bovendien ook goed naar het type schoenen dat je aantrekt. Loop je normaal altijd op sneakers? Kies dan nu voor een hoger model dat over je enkels valt, zodat je voeten lekker warm blijven.

Welke kleding moet er in de koffer?

Draag je graag spijkerbroeken, dan kan dat op vakantie uiteraard ook gewoon. Wel zou je kunnen overwegen een thermolegging eronder te dragen, om te voorkomen dat je het te koud krijgt. Wanneer je meer het type voor rokken en jurken bent, doe je er goed aan winter leggings of maillots aan te schaffen. Deze zijn vaak van dikkere stof en sommige zelfs een beetje gevoerd.

In principe kun je gewoon de kleding meenemen die je normaal ook aantrekt, want je wilt er natuurlijk ook wel leuk uitzien. Zeker wanneer je met je partner naar een restaurant gaat wil je dat je er goed uitziet, en dat je je comfortabel voelt in je kleding. Wel is het een verstandige keuze een paar dikke, warme truien mee te nemen. Denk hierbij aan een hoodie voor dames en een heren hoodie, deze zijn er in veel verschillende kleuren en maten. Sommige hebben daarnaast een opstaande kraag, wat fijn is tegen de winterse kou. Deze truien kunnen overigens ook gewoon na je vakantie nog gedragen worden, want ze zitten erg lekker en zijn in veel leuke kleuren te bestellen.