Zo kom je met weinig tijd toch modieus voor de dag

Het balanceren van je carrière, familie, vinden van tijd voor jezelf en dan ook nog elke dag stijlvol de deur uit stappen? Het lijkt onmogelijk, maar dat is het niet! Het is eigenlijk best eenvoudig, als je weet wat je moet doen. In dit een artikel vind je een aantal handige tips om met weinig tijd toch modieus voor de dag te komen.

Tip 1 – Plannen, plannen, plannen

Je kunt niet alles plannen, maar overhaast niet ’s ochtends. Probeer tijd te besparen door je outfits voor de komende week te plannen. Sommige mensen plannen op zondag ook alvast de maaltijden van de week, dus waarom zou je dat niet met kleding doen? Dit scheelt je heel wat stressvrije ochtenden!

Tip 2 – Zoek naar stijlvolle inspiratie

Zoek stijlvolle vrouwen om je te laten inspireren, of het nu je favoriete Instagram-stijl ster is of de neef van je zuster’s beste vriendin. Ontdek fashionista’s met een inspirerende stijl en gebruik hun foto’s als inspiratiebron bij het plannen van je outfits.

Tip 3 – Beter over-dressed dan under-dressed

Twijfel je soms hoe je je moet kleden? Hou rekening met je bestemming. Je kunt beter een beetje over-dressed zijn dan under-dressed. Een iets te chique outfit is namelijk eenvoudig casual te maken met bijvoorbeeld een stoer jasje, terwijl dat andersom toch lastiger is.

Tip 4 – Stap uit je comfort zone

Het is nooit verkeerd om iets nieuws te proberen. Of het nu gaat om een nieuwe kleur die je normaal nooit draagt, of het uitproberen van en ander soort jeans. Of probeer een trend uit de jaren ’60, ’70 of ’80 die terug is van weggeweest. De grootste fashionista’s zijn niet bang om iets nieuws te proberen. Misschien ontdek je wel een nieuwe trend waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Tip 5 – Draag altijd accessoires

Probeer ten minste één accessoire bij je outfit te dragen te dragen, of het nu een statement ketting is, een kleurrijke tas tas of een geweldig paar oorbellen. Een combinatie van alledrie mag ook. Een accessoire kan een onopvallende outfit in een paar seconden fantastisch maken. Vervolgens ga je modieus en zelfverzekerd over straat.

Tip 6 – Draag opvallende schoenen

Je mag best opvallende schoenen dragen als statement. Misschien omdat je wil opvallen, of om een andere reden. Zelfs als je verder weinig aan je outfit hebt gedaan, maken jouw opvallende schoenen je alsnog modieus.

Tip 7 – Heb tenminste één bijzonder kledingstuk in de kast

Soms heb je die pure ‘wow’ factor nodig. Of het nu gaat om een geweldig paar over-the-knee laarzen, een vintage jurk die je hebt geleend uit de kast van je moeder of een bijzondere handtas, bewaar iets in je kledingkast voor de dagen dat je er echt stijlvol uit moet zien.

Tip 9 – Leer je lichaamsvorm kennen en weet wat staat

“De gouden regel van stijlvolle vrouwen? Eerst passen. Daarbij is het belangrijk om je lichaamsvorm te leren kennen. Heb je een kleine peervorm en geef je de voorkeur aan het benadrukken van je schouders? Schaf dan kleren aan die je lichaamsvorm accentueren.