Trend 2014 fashion: Ingetogen & ladylike

Op dit moment, als het gaat om echte sex-appeal is de sleutel tot een classy outfit eerder bescheiden dan bloot. Je weet wat ze zeggen: het is interessanter om niets te zien en te raden wat eronder zit dan open en bloot tonen wat je echt in huis hebt. Tuurlijk, op het strand kun je niet anders. Maar het mooiste is natuurlijk er zo sexy mogelijk uitzien in een outfit zonder al te veel huid te onthullen. Stijlvol, vrouwelijk en classy!

De fifties

Op het gebied van stijl stond in de jaren ’50 ingetogen en ladylike voorop. Denk bijvoorbeeld aan Marilyn Monroe die ondanks haar verleidelijke uitstraling er met kleding net zo sexy uitzag. Of wat dacht je van Sophia Loren, ook zo’n sex- symbool uit het fifties tijdperk. Al met al, wisten beide dames zich stijlvol en elegant te kleden met hier en daar a little bit of skin. Een echte inspiratiebron voor vele vrouwen van toen en nu! Geen wonder dus dat we ook in 2014 terugkeren naar deze kledingstijl.

Typisch ladylike

Denk aan strakke kokerrokken, kokerjurken, bustiers, kanten tops en plissé rokken. Maar ook pumps, stiletto’s en eyecatching sieraden ontbreken niet. Een mooi voorbeeld van stijlvol en ingetogen is de aankomende H&M Conscious collectie.

Tips

Natuurlijk kun je wat blote huid laten zien, maar alleen een beetje. Misschien via een off-shoulder top en een split in de maxirok. Ga voor discreet, het idee is om te kijken, niet te overweldigen. Als je echt houdt van bloot, ga dit seizoen dan voor een blote middenrif en draag daarboven een hoge taille broek. Ga voor of/of en niet en/en. Dus: bloot van boven en bedenkt van beneden en visa versa.