H&M vs. Adam Lippes leren broek

H&M staat bekend om zijn mooie collecties die vaak geïnspireerd zijn op de laatste runway trends. Zoals we de afgelopen tijd gezien hebben, lijkt de Zweedse winkelketen steeds sneller en beter te reageren op collecties van de meest vooraanstaande modehuizen. Hetzelfde geldt voor deze nepleren broek, die heel erg lijkt op een ontwerp van Adam Lippes.

Adam Lippes

Adam Lippes is een designer brand dat vrouwelijke kleding ontwerpt, met een sportieve twist.  Dat H&M een label  kopieert dat bekend staat om zijn liefde voor sportwear, is voor ons niet zo vreemd. Na de gehypede samenwerking met Alexander Wang, was het afwachten op de volgende (sportieve) stap van de kledingretailer.

In de leer

H&M bleef dicht bij zichzelf door een simpele leren broek te kopiëren, die ons een beetje aan een sportbroek doen denken. Over sport gesproken, beide ontwerpen doen ons denken aan een broek die Alexander Wang ontwierp voor zijn H&M collaboratie. Wie heeft nou wie geïnspireerd?, denken we dan.

H&M vs. Adam Lippes leren broek. Modeketen H&M laat zich voor een leren broek inspireren door een ontwerp van designer Adam Lippes. Ontdek hier.

Links: Adam Lippes via Net a Porter, rechts: H&M

Copycat

Er zijn veel overeenkomsten tussen het ontwerp van H&M en die van Adam Lippes. Allereerst hebben beide ontwerpen brede broekspijpen in hun ontwerp toegepast. Zowel Adam Lippes als H&M hebben broekspijpen die recht naar beneden lopen.

Verschillen

De broeken hebben allebei een hoge taille. De broek van de Zweedse winkelketen heeft een elastische taille die bij Adam Lippes niet voorkomt. Ook heeft het ontwerp van H&M geen rits: de leren broek van Adam Lippes wel. Dit zijn kleine details die niet overeenkomen met elkaar, maar toch zijn de overeenkomsten tussen de twee zeker opmerkelijk!

H&M vs. Adam Lippes leren broek. Modeketen H&M laat zich voor een leren broek inspireren door een ontwerp van designer Adam Lippes. Ontdek hier.

Foto: Net a Porter

Prijs 

Het grootste verschil? Dat is natuurlijk het enorme prijsverschil. Adam Lippes leather wide-leg pants is € 2117,50 euro via Net a Porter,. H&M verkoopt haar wijde leren broek voor € 249 euro.