Wat is beter: een goedkope of een dure spijkerbroek?

skinny jeans

Spijkerbroeken kun je tegenwoordig in ontzettend veel winkels kopen. Daarnaast is het ook mogelijk om de broeken via het internet aan te schaffen. Niet alleen het aanbod is groot, ook zijn er talloze soorten spijkerbroeken verkrijgbaar. Zo kun jij kiezen voor een strakke spijkerbroek, maar bijvoorbeeld ook voor eentje met wijde pijpen. Daarnaast zijn broeken met gaten de laatste jaren helemaal hot. En daarbij komt dat spijkerbroeken al lang niet meer alleen maar in het blauw verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig kun jij bijvoorbeeld ook voor een grijze, witte of zwarte spijkerbroek kiezen. Dit lijkt allemaal leuk en aardig, maar het heeft ook een keerzijde. De spijkerbroeken zijn de laatste jaren namelijk fors duurder geworden. Gelukkig zijn er ook nog een aantal goedkope exemplaren op de markt. Maar wat is nu eigenlijk beter: een goedkope of een dure spijkerbroek? Wij vertellen je het in onderstaande tekst.

Verschil in kwaliteit

Een van de belangrijkste verschillen tussen goedkope en dure spijkerbroeken is de kwaliteit ervan. Goedkope spijkerbroeken hebben gewoonweg een minder lange levensduur. Hoe dit komt? Door het materiaal dat gebruikt wordt. Voor goedkope spijkerbroeken wordt materiaal van mindere kwaliteit gebruikt. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de broeken aanzienlijk goedkoper verkrijgbaar zijn. Spijkerbroeken van A-merken worden gemaakt van stof van hoogwaardige kwaliteit. Deze stof is vaak ook dikker, waardoor het minder snel slijt. Over het algemeen gaat een duurdere spijkerbroek dan ook aanzienlijk langer mee dan een goedkope. Een goedkope spijkerbroek lijkt op het eerste oog misschien aantrekkelijk, maar je moet deze een stuk sneller vervangen dan een dure broek.

De vorm en het uiterlijk

We haalden hierboven het verschil in kwaliteit aan tussen goedkope en dure spijkerbroeken. Het is echter niet alleen de kwaliteit waarin deze spijkerbroeken van elkaar verschillen. Zo zit er bijvoorbeeld ook verschil in de vorm en het uiterlijk van de broeken. Een dure spijkerbroek heeft vaak een betere pasvorm en ziet er daarnaast ook nog eens beter uit. Daarnaast is alles veel beter en degelijker afgewerkt. Zo scheurt een dure spijkerbroek bijvoorbeeld minder snel bij de naden, omdat er veel aandacht aan het stikwerk wordt besteed. Hiermee zeggen we natuurlijk nog niet dat een goedkope spijkerbroek ook per definitie slecht is. Er zijn namelijk wel degelijk goedkope spijkerbroeken op de markt met een mooi uiterlijk en die ook nog eens zeer degelijk zijn.

Laat de prijs niet de doorslag geven

Net als veel andere Nederlanders kijk jij ongetwijfeld ook eerst naar de prijs wanneer je een nieuwe spijkerbroek gaat kopen. Dat is op zich ook logisch, want het moet natuurlijk wel een betaalbare broek zijn. De prijs bepaalt daarom ook vaak of jij een broek al dan niet koopt. Aan de ene kant begrijpelijk, maar de prijs moet natuurlijk niet doorslaggevend zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat de broek jou fijn zit. Heb jij een ontzettend fijne en mooie broek gevonden, maar staat de prijs jou niet aan? Dan krijg je er vast en zeker spijt van wanneer je deze broek niet koopt. Het is niet verkeerd om de prijs in je achterhoofd te houden, maar laat dit nooit de doorslag geven bij het kopen van een nieuwe spijkerbroek.

Koop een spijkerbroek in de uitverkoop

Moet jij een nieuwe spijkerbroek hebben, maar zit je momenteel redelijk krap bij kas? Dan ben jij vast en zeker sneller geneigd om voor een goedkope broek te gaan. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat jij geen broek van een goed merk kunt kopen. Vrijwel alle grote merken houden namelijk geregeld een uitverkoop. En het mooie is, daar hoef je niet eens voor naar de winkel. Ieder groot merk heeft vandaag de dag namelijk wel een ‘sale’-pagina op zijn website. Neem bijvoorbeeld de Score website. Op deze pagina vind je de nodige kwaliteitsbroeken en dat voor een zacht prijsje. Daarnaast houdt Score ook geregeld een grote uitverkoop. Tijdens deze uitverkoop kun jij met aanzienlijke korting spijkerbroeken kopen via de website en in de winkel.

Dus: wat is nu het beste?

Hierboven zetten we uiteen waardoor de verschillen in prijs ontstaan tussen dure en goedkope spijkerbroeken. Maar nu ben jij ongetwijfeld benieuwd wat nu de beste keuze is. Als wij mochten kiezen, zouden we voor de duurdere variant gaan. Deze zijn vaak van betere kwaliteit en zien er doorgaans net wat mooier uit. Maar ja, wij kunnen natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken. En zoals we hierboven al eerder aangaven: goedkope spijkerbroeken kunnen ook prima zijn. Er is vast en zeker ook een gulden middenweg te vinden. Zo zijn er ook spijkerbroeken te koop voor 50 of 60 euro. Voor de gemiddelde Nederlander is dit prima te betalen en je hebt een nét wat beter broek dan je voor een paar tientjes krijgt.