4 tips voor de ideale make-over van je interieur

Planten

Hoe fijn het ook kan zijn om thuis te komen in je oude, vertrouwde interieur, soms ben je gewoon toe aan iets nieuws! Een nieuw likje verf op de muur, andere accessoires of een paar nieuwe meubels; een kleine aanpassing kan al een groot effect hebben. Met deze 4 tips geef jij je interieur een make-over en kom je weer blij thuis.

Tip 1: Kleur

Een nieuw interieur vraagt om een nieuw kleurtje op de muur! Ben je alle witte wanden om je heen zat? Verf één muur in je woonkamer in een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan hippe kleuren zoals zachtgroen of blush roze. Zo creëer je meer sfeer in je woning en daarnaast brengt het wat vrolijkheid met zich mee! Gebruik wel een subtiele kleur en verf niet alle muren in één keer. Begin klein en werk daarna je weg door het huis.

Tip 2: Planten

Mocht je nog geen groene vingers hebben, kweek ze dan maar snel! Planten zijn namelijk helemaal hip en zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze interieurs. Vooral in een interieur met simpele en neutrale kleuren kunnen planten een geweldige toevoeging zijn. Het groen van de planten brengt niet alleen meer kleur in je interieur, ook produceren planten zuurstof. Daarmee zijn planten goed voor je gezondheid en maken ze je een beetje gelukkiger. Reden genoeg om je huis groener te maken, toch?

Tip 3: Personal touch

Je vergeet het snel, maar dit is misschien wel de belangrijkste manier waarop je je huis een thuis maakt: geef het een personal touch. Hang fotolijstjes op met mooie herinneringen en decoreer je huis met dierbare spullen. Denk aan een spiegel, een kast of een schilderij dat al jaren in de familie zit. Door dit te doen voel je je sneller thuis en denk je daarnaast vaak terug aan een leuke vakantie of een gezellig uitstapje met de familie.

planten2

Tip 4: Bekleed de ramen

Deze tip zie je misschien wat sneller over het hoofd, maar vergeet de raamdecoratie niet! Gordijnen maken je interieur helemaal af en brengen heel veel sfeer in huis. In de woonkamer zijn inbetween gordijnen ideaal, omdat deze nog voldoende licht doorlaten maar ook de nodige privacy bieden. Voor de slaapkamer combineer je deze met overgordijnen, zodat de kamer volledig verduisterd is en je daardoor beter slaapt. Dan heb je een mooi interieur én ben je heerlijk uitgerust!

Hoe ga jij je interieur een make-over geven?