4 kledingtips die elke man moet weten

kledingtips voor de man. Man in pak met horloge

Als man is het belangrijk lekker in je vel te zitten en vol zelfvertrouwen te zitten. Een belangrijke factor die bijdraagt hieraan is kleding. Niet voor niets bestaat het gezegde ”kleding maakt de man”. Maar hoe kleed jij je precies goed als man? In dit artikel geven we jou 4 tips om je als man beter te kleden. Laten we beginnen.

Hou het simpel

Op het vlak van kleding zijn er ontelbare keuzes die je kan maken. Alleen al met een t-shirt kan je kiezen tussen tienduizenden verschillende soorten designs, materialen en maten. Dit kan dus behoorlijk overweldigend zijn bij het maken van kledingkeuzes. Vooral aangezien veel kleding trendy is, waardoor het maar enkele jaren als fashion gezien wordt voordat het niet meer meegaat met de tijd. Kies er daarom voor om het erg simpel te houden. Zo draag je kleding dat tijdloos is. Een voorbeeld van een simpele outfit is een wit t-shirt met een blauwe spijkerbroek.

Pas de kleding aan jouw lichaam aan

Door een simpele basis te hebben voor jouw outfits, kan je ook makkelijk persoonlijke aanpassingen maken. Want sommige kledingstukken staat de ene man beter dan de andere. Als jij bijvoorbeeld niet zo lang bent, zorgt het dragen van verticale strepen ervoor dat je langer lijkt. Paar dit met een zwarte broek en ineens ben je visueel gezien een paar centimeter gegroeid. Let dus goed op welk effect welk kledingstuk op jouw lichaam heeft.

Selecteer de juiste pasvorm

Het belangrijkste bij kleding is dat je de juiste pasvorm selecteert. Hoe luxe of mooi een pak ook is, als hij niet past, heb je er niets aan. Zorg er dus voor dat alle kleding strak zit, maar je niet klemt in jouw bewegingen. Vaak is slim-fit de beste pasvorm en het beste van beide werelden. Als je 100% zeker wil weten dat een kledingstuk perfect zit, heb je twee opties. Optie 1 is jouw lichaam laten opmeten en de kleding op maat laten maken. Vaak is dit wel de duurdere optie, maar dan weet je meteen dat de kleding goed zit. Optie 2 is om kleding te kopen en het aan te laten passen bij een kleermaker. Deze optie is goedkoper, maar werkt niet altijd. Dit komt doordat een kleermaker niet alles aan kan passen.

Voeg accessoires toe

Doordat je nu simpele outfits met een goede pasvorm draagt, is er een nadeel ontstaan. Met deze outfits val je namelijk wat minder op. Voor sommige mannen is dat just fijn, maar voor anderen is er de verleiding om hun outfits wat meer pikant te maken. Hiervoor zijn accessoires de ideale uitkomst. Een horloge is de beste accessoire die een man kan hebben. Het is ten eerste praktisch, en ten tweede stijlvol. Er zijn alleen oneindig veel verschillende soorten horloges, waardoor het lastig kan zijn een goede keuze te maken. Een Certina horloge kopen bij een juwelier of andere winkel is een veilige keuze. Zorg er verder voor dat de band van het horloge past bij je kleding. Als je bijvoorbeeld al andere sieraden van een juwelier draagt die zilver zijn, wil je dat de band ook zilver is en geen goud. Terwijl een horloge met een leren band dezelfde kleur en textuur moet hebben als de leren riem die jij draagt.

Dit waren 4 tips om je als man beter te kleden. We hebben de tips simpel proberen te houden. Hierdoor kan jij later in het proces van ontwikkelen van een goede kledingstijl altijd op deze kleding als basis leunen. We hopen je goed te hebben geïnformeerd en wensen je alvast veel succes toe met mooie outfits samenstellen.