Carine Roitfeld

Deze Franse modejournaliste, styliste, socialite en voormalig hoofdredactrice van Vogue is een waar stijlicoon voor velen. Ondertussen al 60 jaar maar dat weerhoudt Madame Roitfeld er niet van om zich nog steeds te kleden in haar chique, op rock geïnspireerde outfits.

Rockchick meets Parisienne

De gelijkenis tussen Carine Roitfeld en rocklegende Iggy pop is enorm groot. Beiden staan bekend om hun warrige, wilde haar, donkere en borstelige wenkbrauwen en om hun intense smokey eyes. Een look die Carine al heeft, zo lang ze bekend is. Haar kleding is dan ook niet keurig, net en truttig. Nee absoluut niet! Roitfeld schuwt mixen en matchen van vintage en couture niet, ietwat onverzorgd de deur uit gaan hoort erbij en ook haar soms rare combinaties van prints en kleuren lijken toch te werken. Waarom komt mevrouw toch overal mee weg? Misschien is het haar laidback attitude. Ze staat dan ook niet bekend als hysterische fashion bitch maar juist als down to earth en slim.

Get the Roitfeld look

Wat zijn nou enkele items die typisch zijn voor de stijl van deze fashion goddess? Hakken! Weer of geen weer, ze loopt altijd op hakken. Vooral strappy sandaaltjes zijn favoriet maar een goede pump of laars kan ook nooit kwaad. Iets waar Roitfeld ook dol op is, is leer. Leren rokken, leren blouses, leren jurken, nee ze schuwt een overdadigheid aan leer niet maar het wordt nooit ordinair.

Print prinsesje

Hoewel ze vooral te zien is in donkere kleding , is deze alleskunner niet bang voor een drukke print. Waar het voor Françaises en vooral voor Parisiennes not done is om teveel prints te dragen, doet Roitfeld het toch. Misschien komt het wel door haar Oostblok roots (ze is half Russisch) dat ze een kitscherige, hysterische print op zijn tijd ook weet te waarderen. Soms pakt ze uit en mixt deze dame meerdere kleuren voor een outfit.

Skin is in

Carine Roitfeld is ook dol op het laten zien van wat huid. Het wordt nooit vulgair bij deze vrouw doordat ze het altijd discreet houdt. Een klein stukje bloot of een stuk doorschijnende stof en de rest sophisticated is hoe ze het doet. See through rokken of blouses worden afgewisseld met donkere truitjes en strakke, donkere kokerrokken.

Bonte madame

Sorry voor de dierenliefhebbers onder ons maar deze grande dame van de Franse modewereld is dol op bont. Ja, echt bont dus. Ze heeft mantels en sjaals in allerlei soorten bont. Tenslotte nog een wijze stijl tip van Roitfeld: draag geen opzichtige sieraden. Zelf houdt ze het altijd zo naturel mogelijk, misschien een armband, maar ze is nooit te betrappen met een halve juwelier om haar hals, polsen en vingers.

Tips and tricks 

Even kort samengevat dames, wil jij de stijl benaderen van deze Franse legende? Ga dan voor dat typische Franse je ne sais quoi gemixt met invloeden uit de rockwereld. Sieraden en een te gepolijste look worden niet gewaardeerd, ga voor natural en messy maar blijf wel altijd verzorgd. Draag hakken wanneer het moet, sla een bontjas om en mix leer, doorzichtige items en vintage met couture.