Bamboe kleding; dé fashion trend van 2020

t shirt bamboe kleding

Bij modieuze kleding draait het niet alleen om het model, de kleur en de print, maar ook om het soort stof dat er wordt gebruikt. Linnen, wol, katoen en bamboe zijn zomaar een aantal voorbeelden.

In 2020 zullen we steeds meer bamboe kleding zien verschijnen, zowel bij de grote merken als de winkelketens. Dus wil jij ook in 2020 helemaal in de mode zijn? Dan moet je echt wat bamboe kledingstukken aan je garderobe toevoegen.

Verschillende soorten bamboe kleding

Kleding gemaakt van bamboe is verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Jurken, T-shirts, sokken maar ook boxershorts en badjassen worden van de fijne stof gemaakt. Het gaat vaak om basics die je makkelijk kunt combineren met je favoriete jeans en schoenen. Zo kun je beetje bij beetje je kleding vervangen door een duurzame variant.

Bamboe kleding is over het algemeen iets duurder dan de standaard katoenen kleding die je in de meeste winkels kunt vinden. Maar dankzij de vele voordelen van deze stof is het de prijs zeker waard. Je betaalt hier namelijk niet voor een merknaam of iets dergelijks, maar echt voor kwaliteit en duurzaamheid.

De voordelen van bamboe kleding

Bamboe heeft veel voordelen, en die beginnen al bij de plant zelf. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Comfortabel en zacht

Deze stof is erg zacht en voorkomt irritaties van de huid. Ook op warme dagen waarop je veel zweet zal de kleding niet gaan wrijven. Als je een gevoelige huid hebt is dit dus een fijne optie. Wil je ook wat extra comfort in de badkamer? Een handdoek of badjas van bamboe is erg fijn voor wanneer je uit de douche stapt, vooral omdat de vochtige huid gevoeliger is dan wanneer deze droog is. Zo droog je je af zonder er een schrale huid van te krijgen.

Fris en ademend

Bamboe stof neemt eventueel zweet snel op waardoor je huid langer droog blijft. Ook dit helpt irritaties te voorkomen. Ook heb je hierdoor minder kans op zweetplekken onder je armen. Zo kun je ervoor kiezen een bamboe T-shirt onder je overhemd te dragen in de zomer. Je zou denken dat dit dan juist warmer is, maar dat valt erg mee. De stof is namelijk ademend en zorgt ervoor dat je fris blijft.

Duurzaam

De bamboeplant groeit erg snel, en groeit opnieuw nadat het gekapt is. Het is dus niet nodig om constant nieuwe plantages aan te leggen. Omdat er weinig tot geen pesticiden nodig zijn, is de bamboeteelt beter voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen. De grond en het water rondom de bamboeplantage wordt namelijk niet vervuild.

Tevens is de stof gemaakt van bamboe van goede kwaliteit, en zal niet snel slijten. Ook wanneer je je kledingstukken vaak wast, bijvoorbeeld boxershorts of sokken, zal de stof mooi en comfortabel blijven. Het regelmatig vervangen van je ondergoed omdat het is versleten is dus verleden tijd.