Cropped tops: how to wear?

Ok, killer abs helpen bij deze trend, maar crop tops zijn op verschillende manieren te dragen waarbij maar een klein deel van het middenrif te zien komt of soms helemaal niet! Denk dus niet dat je niet in aanmerking komt voor een crop top, want niets is minder waar! Het enige dat je hoeft te doen is het volgen van onze stijlregels en voilà je weet meteen hoe je deze zomer trend rockt!

Proporties

Bij de cropped top trend is het van belang samen te werken met de proporties van je lichaam. Je lichaamsverhoudingen zijn erg belangrijk bij dit fashion item: alles draait om balans. Als je meer voor een bh-stijltje gaat, zorg er dan voor dat de onderkant van je lichaam bedekt is. Ga dus voor een high waist taille broek of een kokerrok tot over je knieën.  Ga je voor een los model? Kies dan voor een mini rok of shorts. Dit seizoen scoor je betaalbare crop tops bij Zara en H&M.

Naar je werk

Een cropped top kun je makkelijk naar je werk dragen. Het gaat erom dat je speelt met lagen. Draag onder je crop top bijvoorbeeld een jurk. Bij COS is deze stijl erg geliefd (zie foto). Je creëert hierdoor een top + rok model terwijl je eigenlijk een jurk aanhebt. Zo komt de crop top toch tot z’n recht zonder dat het ordinair of té sexy wordt. Crop tops geschikt voor ’t werk koop je bij COS.

Speel met lagen

We zeiden het hiervoor ook al, maar het werken met lagen is belangrijk als het om de cropped top gaat. Draag met een blazer of een witte blouse onder de top. Je kunt ook kiezen voor een wijde cropped top en een hoge taillebroek met een wijde blazer.

Party time

Zin in de WOW-factor? Ga dan voor een strakke cropped top in combinatie met een strakke rok! Je middenrif komt dan goed uit, maar waarom ook niet? Je gaat stappen right? Ga voor een matchy-matchy look dus een crop top in dezelfde stijl als de onderkant. Dit valt extra op. Zara heeft leuke crop top pakjes dit seizoen! Maar ook duurdere merken als Forever Unique doen hieraan mee.

Tomboys cropped shirts

Crop tops niet geschikt voor tomboys? Dacht ’t wel! De halve shirt blouses die je nu veel ziet bij H&M zijn dé perfecte Tomboy crop top. Combineer met een baggy jeans of chique joggingbroek.

De BH Crop top

De crop top die eruitziet als een BH, deze komt je vast wel bekend voor. Het grappige is dat je denkt dat ze veel laten zien, maar eigenlijk valt ’t best mee. De BH crop top heeft meestal brede bandjes waardoor je gewoon je echte BH eronder kunt dragen. Ook hebben ze vaak een dikke tailleband. Draag met een plissérok! Gespot bij River Island en H&M.

Foto: Flickr