De Mochila bag, musthave voor 2014!

De kleurrijke Mochila bags staan op dit moment volop in de belangstelling. Helemaal niet gek als je kijkt naar de geweldige patronen  en overdonderende kleurenpracht van deze tassen. Een must in de kast van de echte fashionista met name geschikt voor diegenen gek zijn op bohemien looks!

Over Mochila bags

De tassen worden op traditionele manier geweven door de Wayúu indianen uit Colombia. De weeftechniek gaat over van moeder op dochter.  De kleuren die voor de tassen gebruikt worden variëren van aardetinten, bruin, beige, zwart en grijs, tot felle kleuren als rood, geel, turquoise, etc. Origineel werden natuurlijke vezels gebruikt als katoen en agave, maar de Spanjaarden introduceerden schaapswol in Zuid Amerika en tegenwoordig worden ook machinale vezels gebruikt. 

Patronen

Als je kijkt naar de patronen dan zijn er een heleboel verschillende prints, variërend van zigzag, vierkantjes, driehoeken maar ook met dieren of objecten uit de kosmologie. Omdat de bags handgemaakt zijn zal je zeker een uniek exemplaar in handen krijgen als je er een koopt.

Merken

Er zijn verschillende brands die de mochila bags aanbieden. Ze worden ook wel verkocht als wayuu bags (verwijzend naar de stam die deze tassen maakt). Bekende labels zijn Mochila bags, Wayuu bags en Mochila Wayuu. Kortom, de merken lijken allemaal op elkaar. De onderscheiden zich vaak van het aanbod. Let hier dus op!

Matarialen

Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Meestal worden de tassen gemaakt van stof. Het weven van een mochila neemt drie tot vier volle weken en het wordt niet alleen een prachtige tas maar een die op een artistieke manier cultuur en traditie uitdrukt. Maar er zijn nu ook tassen gemaakt van suede en materialen. De prijzen van deze tassen liggen vaak wel een stuk hoger namelijk 3 keer zo hoog!

Celebs love Mochila

De Mochila Bags hebben al de aandacht getrokken van designers en mensen in de modewereld zoals Calvin Klein,  Oscar De La Renta and Carolina Herrera. Celebs als zangeres Shakira, het Braziliaanse model Alessandra Ambrosio, Katy Perry en Ashlee Simpson zijn ook fan van deze bohemien bags.

Veelzijdig

Elke Mochila Bag is dan ook gewild om haar creatie, het geweldig design en vrolijke en felle kleuren. Met een Mochila heb je een statement kunststuk in handen dat geschikt is voor ieder seizoen en dagje op het strand, een avondje uit, lekker uit winkelen of wat voor gelegenheid dan ook.