Denim herfst trends 2014

Het is alweer september en denim is dit seizoen hét item wat er niet in je kledingkast mag ontbreken. Geïnspireerd door wat er op de catwalk liep en vooral gespot op straat is deze trend niet meer uit weg te denken uit onze garderobe.

Mom jeans

Lachten we een decennia geleden nog om de belachelijke broeken die onze moeders droegen, inmiddels smeken we allemaal of we die ene vintage paar moms jeans van mama mogen hebben. Gespot bij jeansgigant Levi’s en bij celebs als Miley Cyrus en Anne Hathaway is deze trend helemaal terug van weggeweest.

Niet voor elk figuur

Deze broek is niet voor iedereen weggelegd. Ze benadrukken namelijk heel erg de lengte van je benen. De broek herken je aan de hoge taille, de wijde bovenkant en de smalle pijpen. Een kleiner budget? Schaf een paar mommy jeans aan van River Island.

Cigarette pants

De cigarette pants zijn geen nieuw verschijnsel: deze broek is afkomstig uit de jaren zeventig en is voor de winter van 2014 razend populair. Eerder kwam dit exemplaar al voorbijgelopen op de catwalk bij onder andere Christian Dior en Alexander McQueen. Typisch voor dit model is dat je het op iedere moment van de dag kunt dragen – zowel op formele als informele gelegenheden- from day to night.

Man’s world

Van origine is de broek met een snit in het midden van de broekspijp voor heren bedoeld. Om het draagbaarder te maken voor vrouwen wordt geadviseerd om de klassieke zwarte cigarette pants aan te schaffen in combinatie met een paar killer heels.

Waar? Bij de Zara verkopen ze verschillende jeansvarianten van de cigarette pants. 

Boyfriend jeans

De broek die je van je vriend gestolen hebt kun je teruggeven, want dit seizoen zijn er veels te veel vrouwelijke varianten van de boyfriend jeans op de damesafdeling te vinden. Zo heb je de boyfriend jeans met opgerolde broekspijpen, of de boyfriend jeans met een high waist. Comfort staat op nummer een bij deze broek. De broek zit strak rondom je achterwerk, maar wordt naar de kuiten toe wat losser.

Ripped jeans 

Toen we Olivia Palermo met een gescheurde broek zagen rondlopen, wisten we dat het menens was: de nineties zijn weer helemaal terug! Gelukkig hoef je nu niet zelf de schaar in je broek te zetten: de budgetketen H&M heeft de trend ook opgepakt en heeft de ripped jeans op haar site staan.

Highwaisted jeans 

Een broek die vrouwen graag dragen. De broek herken je aan de hoge taille en strakke pasvorm laat je achterwerk goed uitkomen –  net zoals bij de skinny jeans. Een exemplaar dat iedereen moet hebben.  

Geschreven door Aminanta Minte