Eyeliner aanbrengen: hoe doe je dat?

Eyeliner aanbrengen is voor vrouwen een van de grootste ergernissen ter wereld. Een lijntje aanbrengen lijkt zo simpel, maar dat is het absoluut niet! Dit First World Problem kan s ‘ochtends voor een heleboel irritatie zorgen. Gelukkig is je probleem zo opgelost met de tips van visagiste Paula Heckenast.

Oogschaduw

Volgens de visagiste zijn oogpotloden heel fijn, maar maken ze niet altijd de mooiste lijnen. Probeer daarom eens een keer oogschaduw. Het klinkt vreemd, maar het werkt echt! Dip een dun kwastje in je oogschaduw en veeg vervolgens een smal lijntje boven je oog. Op deze manier kun je makkelijker een vloeiender lijn tekenen.

Warm

Puntenslijper kwijt? No problem! Pak je föhn erbij en verwarm in twee minuten je oogpotlood. Zo maak je het puntje zachten, waardoor het aanbrengen van een lijntje makkelijker gaan en – ook belangrijk – minder pijn doet.

2-in-1 mascara

Je hebt een afspraak en vergeet in alle haast je eyeliner aan te brengen. Gauw ren je terug naar binnen om er vervolgens achter te komen dat je dat rotding ook nog eens kwijt bent. Geen paniek! Je mascara is je reddende engel. Breng de mascara heel dicht bij je ooglid aan en veeg vervolgens met een kwastje uit.

Turn around

Advies van de visagiste: begin bij de buitenste hoek van je oog en werk van daaruit naar binnen toe. Oefen een paar keer voor de spiegel, tot dat je er een soort handigheid in vindt.

Potlood 

Probeer eerst een lijn te trekken met een oogpotlood. Ga daar overheen met je eyeliner. Zo heb je als het ware een soort ‘route’ die je na moet tekenen. Schiet je alsnog uit, dan is dat minder zichtbaar door het oogpotlood.

Visitekaartje 

Een mooie rechte lijn tekenen, doe je niet zo snel. Een leuk trucje is de visitekaart. Houdhet visitekaartje in de uiterste hoek van je oog, wijzend naar je wenkbrauw, en volg het randje.