Fashion trends winter 2014: 8 resort items

De Resort collecties: je kent ze wel die tussen -collecties die worden gelanceerd voordat de échte collecties in de winkels liggen. De Resort collectie is ook wel bekend onder de pre-fall collectie, een tussencollectie die eind November in de winkels ligt. En ook daarin zijn er een aantal fashion trends te spotten voor deze herfst en winter. Benieuwd?

Fashion trends 2014

We hebben nog nauwelijks onze bikini’s aangehad over de resort collectie voor aankomende herfst staat alweer voor de deur. En ook daarin zien we een aantal opmerkelijke fashion items voorbijkomen.

1. Een grote jas

De statement coat is al enige tijd hip, maar een oversized model dat is een ware trend aankomende winter. Gespot bij Burberry. Je kunt kiezen uit verschillende designs, ga voor maxi of midi, maar denk erom: veel stof!

2. De A-lijn

Gespot bij Dior, Louis Vuitton en Sportmax. De A-lijn is dé vorm van het aankomende winter seizoen.  Dus scoor een te gekke A-lijn rok of jas, een item dat we in de winter van 2014-2015 veel gaan zien.

3. Business Babe

Een echte kantoordame maar dan omgetoverd in een echte New Yorkse Business Babe. Deze look werd onder andere gespot bij Dior, Roland Mouret en Maison Martin Margiela. Denk strakgesneden blazers, hoge kokerrokken en jurkjes met mooie gestroomlijnde silhouetten.

4. Handgeschreven logo’s

De statement sweater domineert al enige tijd het mode-en straatbeeld, maar voor de winter van 2014 wordt deze nét even anders. Handgeschreven teksten en graffiti-achtige designs passeren de revue bij Burberry Prorsum, Fendi en Sonia by Sonia Rykiel.

5. Leren items

Denk aan een leren jas, rok of broek. Leer is een item dat nooit uit de mode gaat, maar elk seizoen juist extra of in kleine details wordt benadrukt. Voor de winter van 2014 is extra leer één van de fashion trends. Gespot bij Louis Vuitton, Bottega Veneta en Fendi.

6. Mix van patronen

Een mengelmoes van verschillende patronen, maar wel weer dat het matcht. Vreemd? Toch is het een fashion trend voor deze winter. Gespot bij Chanel en andere resort collecties van 2014.

7. De sjaal

Een sjaal, maar dan niet om je hals. Een sjaal is een veelzijdig item dat ook gedragen kan worden als rok, pols-accessoire en om de enkels.

8. De Tracksuit

Een huispak á la Roy Donders? Nee, wel iets chiquer maar dan ook met chiquere prijzen. De tracksuit werd al gespot bij Chanel. Maar ook Just Cavalli, MaxMara en Fendi doen mee aan het all-in-one pakje.