Festival seizoen 2015: wat zijn de fashion musthaves?

De kledingkast is inmiddels vijf keer doorgespit, maar de geschikte festivaloutfit heb jij nog steeds niet gevonden. Dit scenario doorloopt elke vrouw (en man) wel eens. Kleren op een festival moeten goed zitten, je moet goed kunnen bewegen en het is fijn als je er dan ook nog eens leuk uitziet. Dat kan lastig zijn, maar met de fashion musthaves, die wij hebben samengesteld, kom je al heel ver. 

Converse

Converse zijn perfect voor een festival. Ze passen bij elke outfit, zitten lekker en je kunt er lekker op dansen en losgaan. Op en top genieten dus. Pluspunt: als ze vies worden, worden ze ook nog eens mooier!

Lange rok/jurk 

Het weer is onvoorspelbaar. Gelukkig kun jij jezelf veilig stellen met een lange rok of jurk. Als het warm is, waait de wind lekker onder de rok of jurk door. Als het kouder is, merk je daar minder van, omdat je geen blote benen hebt. Daarnaast is een lange rok of jurk ook erg fashionable. Als je van tevoren al weet wat het weer doet, kun je de stof van de rok of jurk hierop aanpassen. Is de voorspelling bijvoorbeeld warm weer, dan kun je kiezen voor een dunnere stof.  

Jas

Een jas is onmisbaar op een festival. Het kan koud worden, regenen, hagelen of zelfs in extreme gevallen sneeuwen. Belangrijk bij jassen dragen op een festival is dat de jas makkelijk om de middel kan worden gebonden. Zo hoef je jouw jas niet de hele dag te dragen als het wel lekker weer is. Natuurlijk moet de jassen ook bij jouw outfit passen. Gelukkig zijn er dit seizoen velen opties, denk bijvoorbeeld aan een laidback parka, bomer jack of een stijlvolle poncho. 

Accessoires 

Accessoires maken een festivaloutfit helemaal af. Een tasje is onmisbaar op een festival. Je moet immers ergens al jouw spulletjes laten. Kies voor een tasje dat je niet de hele tijd vast hoeft te houden. Een rugtas of schoudertasje is ideaal. Naast een tas, is het ook belangrijk om je outfit af te maken met leuke oorbellen of armbanden. Zo zie je er fantastisch uit en ben je klaar om te stralen! 

Foto: Unsplash