Gekke prints voor de zomer!

Gekke plaatjes van alledaagse dingen zijn in deze lente. We schreven al een artikel over Stella McCartney met haar superheldenprint (niet zo alledaags), en nu hebben we een paar leuke designermerken voor je op een rijtje gezet. Enthousiast? We zetten ook een paar van onze favoriete printjes onder elkaar!

Au Jour Le Jour

De collecties van het misschien niet zo’n bekende merk Au Jour Le Jour ademen printjes. In bijna elke collectie zijn er wel dagelijkse dingen te vinden zoals katten, hondjes en lippen. Voor hun Spring Ready-to-Wear 2015 haalde ze hun inspiratie vooral uit eten. Zo zien we sushi van lovertjes en een verzameling aan fruit op een sweater. De print met ijsjes waaronder waterijsjes en wafels is te zien op een jumpsuit maar ook op een rok en jurk!

Jeremy Scott

Jeremy loves color and prints! Dat wordt wel duidelijk na het zien van deze Spring 2015 Ready-to-Wear collectie. Zo zien we een knal paarse jurk met kanariegele voeten erop. Ook al houden wij niet echt van voeten, deze jurk vinden we wel erg grappig! Op de blauwe jurk staan allemaal kleine getekende leeuwtjes, erg schattig! Gecombineerd met een soort ingezakte koksmuts vol bloemetjes en stoere boots met bloemen. Ook Pixars ster Shrek speelt een grote rol in de lente/zomer collectie. Hij komt vaak in het klein terug op gele jurkjes, rokken en truien. Erg leuk!

Moschino

Dat Jeremy Scott misschien wel de meester van printjes is, bewijst hij ook bij zijn Spring Ready-to-Wear collectie van 2015. Niet alleen bij zijn eigen merk heeft hij dagelijkse dingen gebruikt als inspiratiebron, ook bij deze Moschino collectie. Dat Barbie het hoofdthema was van deze collectie werd al duidelijk zodra de eerste modellen de catwalk opliepen. Barbie is een poppetje en daar hoort make-up, borstels en hartvormige zonnebrillen bij. Een model draagt een pakje met kleding van een aankleedpopje erop. Erg girly en stijlvol!

MSGM

Het merk MSGM koos vooral voor vogels op hun kledingitems! We schreven daar eerder al een artikel over vogelprintjes, maar daar komt het merk MSGM niet in voor, vandaar dat we dit merk nu even in het zonnetje zetten! De vogeltjes worden zowel ‘vlak’ gebruikt als in 3D, kijk maar naar het gele shirtje! Op deze top zien we kolibries gemaakt van plastic kraaltjes. Op de rechter jurk worden de vogeltjes omringd door ‘Freedom’ en het getal 7.

Budget

Als je de printjes allemaal een beetje too much vindt, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld sokken met een leuk printje (deze zijn heel veel te vinden bij de ASOS en de Topshop). Deze zijn vaak niet tot amper zichtbaar en zijn toch een vrolijke toevoeging aan je outfit. Verder vonden we deze leuke onderbroeken met allerlei printjes en ook shirts en rokjes!

Prints: gek en vrolijk op de catwalk. Mode en fashion: leuke prints. Topshop, Asos, Moschino en meer. Ontdek hier kleding en outfits met prints.

Tekst Karlijn van Mil