Megafoons bij Chanel S/S 2015 Paris Fashion Week

Who run the world? Girls! Dat moet Karl Lagerfeld hebben gedacht toen hij in de show met zijn modellen in een heuse demonstratie meeliep. Cara Delevingne voorop, had een megafoon en jutte de modellen op met “What do we want?”

Make fashion not war

De prachtig geklede demonstranten willen vrede en betere vrouwenrechten. Sommigen liepen in de finale met borden met de meest gekke leuzen erop. Zo liep Binx Walton met de leus ‘history is her story’. We zagen ‘be different’, ‘make fashion not war’ en ‘ladies first’ voorbijkomen. Gisele Bündchen was trouwens ook erg fanatiek: haar megafoon draaide overuren, terwijl ze stijlvol door het mooie Chanel decor liep.

Emma Watson speech

Wilde Karl choqueren of wilde de hoofdontwerper voor Chanel echt opkomen voor vrouwen? Was hij, net zoals miljoenen anderen ook geïnspireerd door de speech van Emma Watson?

Vivienne Westwood 

Eerder zagen we Vivienne Westwood tijdens Londen Fashion Week haar catwalk als politiek statement gebruiken. Westwood wilde een onafhankelijk Schotland. Haast ongebruikelijk, maar typisch voor de ontwerper. Nu Chanel ook een politiek standpunt heeft ingenomen, is dit dan de start van een nieuwe trend?