Bucket hat: fashion do of don’t?

Ken jij ze nog? Die bucket hats uit de jaren ’80. LL Cool J, Pharrell , Christina Aguilera en heel wat andere sterren liepen in de eighties rond met deze hoeden. Maar het lijkt erop dat deze hype terug is gekeerd! Rihanna, Miley Cyrus en zelfs Justin Bieber zijn namelijk gespot met een bucket hat op ’t hoofd. De vraag is alleen: zou jij deze dragen? Yay or nay?

Strand accessoire

Zomers, off-duty en lekker nonchalant. Bucket hats zijn holiday proof en ideaal voor een dagje naar het strand om je gezicht te beschermen tegen de felle zon. Baby’s, peuters en kleuters worden in de zomer vaak gespot met de welbekende emmer hoed meestal met gemaakt van materialen als canvas en katoen. Maar het lijkt er nu op dat ook grote modemerken zich nu laten verleiden door dit typische strandhoedje. Gespot bij onder andere Missoni, Adidas en Dsquared.

Old skool

Typische old skool merken zijn natuurlijk Kangol, Stussy en Supreme die de bucket hat in de jaren ’80 standaard in de collectie hadden. Maar of deze hoedjes net zo populair worden in 2014 is nog maar de vraag. Wat denken jullie? Zal de emmer hoed de fedora en baseball modellen verslaan? Of blijft het bij een fling?