Op zoek naar de mooiste jurken voor elk seizoen

3 dames in een jurk

Jurken worden elk seizoen veel gedragen, maar het meeste in de zomer. Dit kledingstuk is dan ook in erg veel uitvoeringen te vinden, zodat er altijd wel iets is dat perfect bij je past. Echter, wanneer je een grote maat hebt kan het uitzoeken van een mooie jurk die ook nog eens goed zit erg lastig zijn. Waar je op moet letten tijdens het shoppen lees je in dit artikel.

Kijk naar de lengte van de jurken

Veel vrouwen met een maatje meer hebben graag jurken die net wat langer zijn dan andere modellen. Een jurk die net over je kont heen valt zit vaak niet mooi door de rondingen die aanwezig zijn. Bij iemand met maat 36 heb je dit probleem niet, maar vrouwen met een plussize maat hebben nou eenmaal een ander figuur.

Je doet er dan ook goed aan altijd goed te kijken naar de lengte van de jurk. Is er rekening gehouden met het lichaam van de vrouw bij het ontwerpen van deze jurk, of is er gewoon een kopie gemaakt van een jurk in maat S, en werd er totaal niet gekeken naar de vorm? Daarnaast is het ook belangrijk om de jurk altijd te passen, want alleen zo weet je hoe hij precies valt.

Probeer drukke patronen te vermijden

Sommige winkels die grote maten kleding verkopen hebben vaak jurken in hun assortiment zitten met ontzettend drukke patronen. Dit kan heel mooi staan, maar meestal zorgt het ervoor dat het je lichaam tenietdoet. Juist door het drukke patroon komt je lichaam nog meer naar voren, alleen dan niet op een positieve manier. Wil je jouw lichaam laten zien omdat je er trots op bent, dan kun je beter kiezen voor een jurk die iets getailleerd is, dan een jurk met veel patronen.

Kies de juiste kleur voor jouw jurken

Iedereen heeft wel bepaalde kleuren die ze heel graag dragen, of juist liever niet omdat het niet mooi kleurt met hun huids- of haarkleur. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe jurk doe je er goed aan altijd te kijken naar welke kleuren jou wel en juist niet staan. Weet je niet welke kleuren dit zijn? Dan is het goed om meerdere jurken in diverse kleuren te passen en in de spiegel te kijken of deze kleur wel of niet bij je past.

Lange of korte mouw?

In de zomer kiezen we natuurlijk voor korte mouwen, maar hoe doe je dat de rest van het jaar? Een lekkere dikke jurk met lange mouwen is ideaal voor de winter, maar in de winter kun je ook prima driekwartmouwen of korte mouwen dragen. Wel is het dan aan te raden hier een jasje of vest bij te dragen, om te voorkomen dat je het te koud krijgt. Dit geldt overigens ook voor de herfst en lente. Het kan lekker zijn buiten, maar zorg er wel voor dat je altijd iets van een jas of vest bij je hebt.