On trend: gescheurde jeans

Gescheurde jeans of ripped jeans, geen nieuwe trend maar wel eentje die de moeite waard is dit seizoen. Deze jeans duikt overal op. Van merken als Maison Scotch tot Zara en Asos. De ripped jeans daar kunnen we dit seizoen niet om heen.  

Ripped jeans

Ook op de Fashion Weeks zagen we de gescheurde jeans veel voorbijkomen. Bloggers, A-listers en stylisten omarmen de trend met liefde. Ondanks de kou en de regen, kan iedereen, van Rita Ora tot Lady Gaga  geent genoeg krijgen van een paar stijlvolle ripped jeans .De combinaties zijn eindeloos. Met hoge hakken, sneakers of gewoon een plat ballerinaatje: denims met scheuren en waarbij de huid te zien komt is hot!

Gescheurd op de juiste plekken

Maar sommige fashionista’s gaan echte te ver, aangezien de gescheurde delen wel op de juiste plekken moeten zitten. Geen scheuren bij de bil dus of too much ! Benieuwd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een paar gescheurde jeans. Hieronder volgen een aantal handige fashion tips.

1. Een boyfriend jeans

Ga voor een gescheurde boyfriend jeans in plaats van een gescheurde skinny jeans, dit is net even wat speelser. Combineer deze met een paar stiletto’s en een lange jas of mantel m het geheel iets vrouwelijker te maken. Bij Zara en H&M shop je momenteel de ripped boyfriend jeans voor een betaalbaar prijsje.

2. Scheuren op de juiste plekken

Zorg ervoor dat de gescheurde delen zitten op de juiste plekken. Dus op plaatsen waar dit er het meest natuurlijk uitziet. Denk aan scheuren bij de knieën, enkels of een andere plek waar de jeans normaal ook zou scheuren.

3. Evenwicht

Of het nu je taille, heupen of benen is, als de broek op alle drie de plekke baggy zit, staat dit slonzig. Een goede manier om dit in evenwicht te brengen is door de pijpen van de jeans  op te rollen. Hierdoor komen je slanke enkels te zien en breek je het oversized silhouet. Een kleine mode regel is: Oversized jeans + slanke enkels = extra flatterend.