Kenzo 2014 herfst winter collectie

Creative directors Carol Lim en Humberto Leon van Kenzo werkten voor de derde keer samen met film director David Lynch (bekend van Twin Peaks en Dune) voor de herfst/wintercollectie show. Lim en Leon zorgden voor een spetterende catwalk show  en Lynch voor de verzorging van de muziek en de set. Een match made in heaven!

Spooky

De modellen paradeerden tijdens de  show in een spookachtige omgeving met een angstaanjagend gekweld gezicht op de achtergrond, aldus zorgend voor een mysterieuze en bovennatuurlijke sfeer.

Sci-fi fashion

Lim en Leon laten zich inspireren door de karakters die Lynch gebruikt in zijn filmdecors. Mysterieus, onnatuurlijk, ruimtelijk (SF) en vreemd. Deze collectie is dan ook de finale (“crescendo” = climax) van wat zij noemen de Lynchian trilogie. Wat komt er dan uit? Felle print parka’s afgewerkt met vossenbont en afneembare delen in kleuren genoemd naar Lynch’s karakters: Wild Lula Lime (groen), Laura Lilac (zachtpaars) en Midnight Dorothy (grijszwart). Extra hoge en ruime broeken soms met in lagen verwerkte rokken erover heen afgewerkt met Pop Art prints (rauw en vreemd). Geplooide rokken met gebreide truien of tops met origami-achtige plooien. Voor de chique: een herfstpak, driedelig en zwart in quiltpatroon.

Kenzaccessoires

Kenzo is geliefd om haar accessoires: deze herfst zien we oversized clutch bags in felle kleuren met prints en statement teksten als Forever, No?. Wedge-heeled schoenen, vaak afegewerkt met glimmende metallics en spiegelende zonnebrillen in de Griekse of sci-fi-stijl. Kortom, echte eyecatchers voor aankomend najaar zitten er zeker bij!