Out of the box tip om te besparen: stofzuigers vergelijken

Jij bent waarschijnlijk (net als ik) eerder door je geld heen dan de maand lang is, daarom zoek ik altijd tips om te besparen. Zo houd je meer geld over voor de leuke dingen, zoals shoppen! Ook al hoef je niet zo vaak een te kopen, toch loont stofzuigers vergelijken direct. Dit geldt overigens voor alles dat je gaat kopen, maar onze stofzuiger was laatst kapot en toen kwamen we op Knibble uit waar je super veel producten, waaronder stofzuigers, kan vergelijken.

Doordat onze stofzuiger kapot was moesten we ons voor het eerst sinds jaren verdiepen in die apparaten. En oh wat zijn er veel mogelijkheden: verschillende zuigkracht, met snoer, zonder snoer, met zak of zonder zak. De keuzestress was nog bijna erger dan met het uitzoeken van een nieuwe jurk ;). Wat ook opviel is dat die dingen van een paar tientjes tot meer dan €600 kosten. Dat laatste (van Dyson) was ons natuurlijk een beetje te gortig, maar de vraag is of je voor een paar tientjes wel een goede stofzuiger krijgt.

Doordat al mijn kleding door mijn kamer zwerft (misschien moet ik maar eens een betere kast kopen waar alles gewoon in past), ligt er altijd overal stof en ik wil bij het stofzuigen dan ook een goed filter. Op die manier wordt het opgezogen stof niet meteen aan de achterkant van de stofzuiger er weer uitgeblazen haha. Ook werd ik zelf een beetje gek van het verwisselen van de zakken, dus ik wilde graag een stofzuiger zonder zak. Dan kan je het reservoir gewoon af en toe leegmaken en klaar is kees.

Na het vergelijken van de stofzuigers werd ik ook steeds enthousiaster over de stofzuigers zonder snoer. Dan heb je gewoon een accu en ben je veel wendbaarder met de stofzuiger, dan kan ik zelfs om mijn kledinghopen heen zuigen als ik geen zin heb om eerst alles op te ruimen. Uiteindelijk hebben we een perfect model gevonden zonder zak en zonder accu, echt een aanrader om ook voor zo’n model te kiezen!