Zo vind je de perfecte jas voor dit voorjaar!

Is de dag dat je jouw winterjas weer opbergt ook een van jouw jaarlijks favoriete momenten? Als de dagen weer langer beginnen te worden en de temperaturen oplopen is ook je garderobe toe aan verandering. Een van die onmisbare kledingstukken voor de eerste voorjaarsdagen is een tussenjas. Ook in jouw kast mag dit fashionitem niet ontbreken, want lentedagen kunnen behoorlijk fris zijn, zeker ’s ochtends. Gelukkig is er zoveel keuze in tussenjassen dat ook jij deze lente zelfverzekerd en stijlvol voor de dag gaat komen!

Op onderzoek uit

Hoe gaaf je outfit ook is, zonder een jas die goed bij je past ben je nergens. Een tussenjas is dan ook een heel belangrijk kledingstuk. Hoe kies je een jas die geschikt is voor het voor- en najaar en die je ook nog eens als gegoten zit? Jassen zijn vaak niet goedkoop, en je bent natuurlijk op zoek naar de beste deal. Net als bij alle andere belangrijke aankopen in je leven doe je er goed aan om op onderzoek uit te gaan. Ook met een tussenjas wil je lang kunnen doen zodat je er veel plezier van hebt. Net zolang totdat het ook in de ochtenden buiten aangenaam genoeg is om je jas thuis te laten.

Kleur bekennen

Een jas is je visitekaartje. Wil jij ook een verpletterende eerste indruk maken? Kies dan voor een kleur die goed bij jouw huid en haar past. Een jas die je bleek maakt doet vaak weinig goeds voor je uitstraling, en dat zou pas echt zonde zijn. Een opvallende kleur zoals kobaltblauw of okergeel kan echt wonderen doen voor je looks. Deze kleuren combineren ook nog eens uitstekend met de meeste andere kleuren uit je kast. Zo kom jij de lente dus wel door! Ga je liever voor een spannend motiefje? Dierenprintjes zijn nog steeds helemaal in, dus met een parka of trenchcoat met tijgerstrepen of pantervlekken zorg je dat je outfit helemaal af is.

Veelzijdige materialen

Net zo persoonlijk is de keuze voor de stof van je tussenjas. Sta je vaak te wachten op een station of fiets je naar je werk? Dan stel je andere eisen aan materialen dan wanneer je vooral in de auto zit onderweg naar klanten. Natuurlijk zoek je een jas die je beschermt tegen kou en regen, maar die je ook laat stralen. De stof is daar ook een belangrijk onderdeel van. Van zacht fleece tot waterdicht softshell en van veelzijdig polyester tot tijdloos leer, de keuze is aan jou.