Peerfiguur

Welke trucs kun je allemaal toepassen om je figuur het beste te doen uitkomen. Een vraag die vrouwen zich vaak stellen. Laten we eens kijken wat je moet doen als je een peerfiguur hebt.

Kenmerken:

  • Smalle schouders
  • Kleine borsten
  • Brede heupen (breder dan de schouders)
  • Bovenbenen wat dikker

Bekende peren

Alicia Keys is een goed voorbeeld van een peerfiguur. Andere celebpeertjes zijn Shakira, Katie Holmes en Christina Aguilera.

Tips

Als je een peerfiguur hebt, heb je ten opzichte van je schouders brede heupen en dijen. Om de aandacht van je heupen af te leiden kun je het beste een donkere broek dragen, bijvoorbeeld een spijkerbroek maar zeker geen chino. Toch zijn velen het er over eens dat vrouwen met een peerfiguur vaak heel mooie vrouwelijke rondingen hebben. Maar goed ook een peertje kun met allerlei handige kneepjes beter doen laten uitkomen. Jassen met brede schouders en blazers met schoudervulling doen het goed om de schouders er wat breder te laten uitzien, net als een hemdje met brede banden. Leg het accent op het breder laten lijken van het bovenlichaam. Kies voor lichte kleuren voor het bovenlichaam en donker voor je broeken en rokken.

Het peerfiguur. Lees hier alles over de kenmerken van het peerfiguur. Maar ook alle do's en dont's op een rijtje voor dit lichaamstype vind je hier!

Do’s & Dont’s

Do:Leg de nadruk op je bovenlichaam met een V-hals en truitjes en blouses met verticale strepen, het laat het bovenlichaam langer lijken.

Don’t:Draag geen extra ruime truien of sweaters dat laat je er forser uitzien en verruimt de taille.

Do: Maak gebruik van schoudervullingen dat brengt je lichaam meer in balans.

Don’t: Draag geen strakke rokken of extra strakke jeans, ze leggen alleen maar meer nadruk op heupen en dijen.

Do: Wijduitlopende rokken of broeken met wijduitlopende pijpen zijn prima om je benen er slanker te laten uitzien.

Don’t: Gebruik kleding met prints alleen voor het bovenlichaam.

Do: Hoge hakken doen je benen langer en slanker lijken.

Experimenteer gewoon eens lekker met allerlei kleding en dan kom je er van zelf achter wat jouw peerfiguur er optimaal doet uitzien.