Zandloperfiguur

Velen vinden het zandloperfiguur het meest ideale figuur met mooie rondingen en een duidelijk slanke taille. Oftewel slank met rondingen op de juiste plaatsen.

Het zandloperfiguur is een van de vier voornaamste lichaamstypes. Dit zijn de voornaamste kenmerken van het zandloperfiguur:

  • Smalle taille
  • Gewicht egaal verspreid over het lichaam
  • Volle, goed gevormde borsten
  • Heupen in verhouding met schouders
  • Ronde billen en goed gevormde benen

Bekende zandlopercelebs zijn Kim Kardashian, Sophia Loren (back in the days), Christina Hendricks, Kate Winslet, Scarlett Johansson en Beyoncé.

Zandlopers kunnen eigenlijk alles dragen al zijn er natuurlijk een paar tips die het figuur extra goed uitkomen. Leg de nadruk op je slanke taille met een leuke riem en laat jezelf optisch langer en slanker lijken met een strak topje, een broek met een hoge taille. Kies donkere kleuren en kleine prints. Rokken en jurken  van driekwart lengte of een lange jurk met split aan de voorzijde laat je er eveneens langer en slanker uitzien.

Het zandloperfiguur. Lees hier alles over de kenmerken van het zandloperfiguur. Maar ook alle do's en dont's voor dit lichaamstype vind je hier.

 

Do: Korte jasjes en blazers laten je taille beter uitkomen

Don’t: Draag geen jurken met rechte lijnen die laten je rondingen niet op de juiste meer zien

Do: Lange jurken met een splitlatenje figuur langer lijken

Don’t: Draag ook geen oversized jeans die doen je figuur geen recht

Do:Draag dus een skinny jeans of een met rechte pijpen

Leg als zandloper vooral de aandacht op je taille. Getailleerde kleding zal je nooit misstaan.