Hart figuur

Hoe kleed je het beste een hartvormig figuur aan? Wat kun je het beste doen om bepaalde delen van het figuur meer of minder te benadrukken?

Kenmerken

Als je het hartvormig figuur bekijkt dan zijn dit de kenmerken:

  • Brede schouders
  • Brede rug
  • Volle borsten
  • Buikje
  • Slanke benen en kleine billen
  • Schouders zijn breder dan de heupen

Celebs

Beroemde Celebhartjes zijn Naomi Campbell en Demi Moore.

Do’s & Don’ts

Bij een hartvormig figuur is het van belang dit in balans te brengen en de voordelen meer aandacht te geven dan de minpunten. Probeer dus de massieve schouders en armen te verdoezelen en het bovenlichaam langer te laten lijken.  Leg het accent dus niet op je schouders met tops met spaghettibandjes maar draag tops met V-hals die laten je bovenlijf langer lijken.  Wikkeltruitjes of jurken doen hetzelfde.  Broeken met een duidelijke grote print of een wijde rok trekken de aandacht van je bovenlichaam af naar beneden naar je benen en creëren zo meer evenwicht.   Draag geen gebreide truien op cols want die maken je bovenlichaam alleen maar forser.

Het hart figuur. Lees hier alles over het hart figuur.Ontdek alle do's en dont's, kledingtips en advies op maat over dit figuurtype. Je leest ’t hier.

Do: Lange tops met V-hals laten je bovenlijf langer lijken

Don’t: Geen haltertops die accentueren je brede schouders nog meer

Do: Trenchcoats met een opvallende ceintuur laten je slanker lijken

Don’t:Draag geen harige truien die vullen je bovenlichaam nog meer in

Do: Jeans met uitlopende pijpen en opvallende schoenen verleggen de aandacht naar je benen

Vergeet dus niet dat het belangrijkste bij het kleden van het hartvormig figuur is evenwicht te brengen tussen het boven- en onderlichaam. Probeer de aandacht van de brede top te verleggen naar de slanke onderkant dan zit je goed.