Populairste kleding onder professionele voetballers

bekende voetballers in pak

Professionele voetballers staan erom bekend om naast het voetbalveld de duurste designer kleding te dragen. Een aantal voetballers, zoals Memphis Depay, zijn heftig bekritiseerd over hun outfits. Wij hebben uitgezocht wat de voetballers graag dragen en welk merk het populairst is.

Met het WK 2022 in volle gang zijn de beste voetballers ter wereld vooral in hun sportkleding te zien. Het is de perfecte gelegenheid om sportweddenschappen te plaatsen op de wedstrijden via een sports app. Weet jij wie het WK gaat winnen?

DSQUARED2

Het merk wordt niet alleen gedragen door voetballers maar is meerdere samenwerkingen aangegaan met verschillende clubs. De oprichters van DSQUARED2 zijn een Canadese tweeling genaamd Dan & Dean. De kleding wordt in Italië geproduceerd en staat vooral bekend om de t-shirts en hoodies. De kleding heeft originele prints en een soort ‘destroyed look’.

In 2006 begon het kledingmerk met speciale dingen ontwerpen voor voetbalclubs. Een van de eerste samenwerkingen was met Juventus en later werden ook de spelers van Barcelona in het merk gehuld. Na zes jaar lang kleding te hebben geproduceerd voor de Olympische en Paralympische Spelen, werkt het bedrijf nu samen met Manchester City.

Amiri

Het merk van Mike Amiri, een Iraanse designer, is overal op social media te zien. De ontwerper haalt zijn inspiratie uit zijn jeugd. Je ziet de prachtige kleuren en tonen uit de subculturen terug in zijn ontwerpen. Het merk is gevestigd in Los Angeles en valt onder streetwear.

Amari heeft veel met rock en roll en daardoor zal je dus redelijk wat legendes op de kleding vinden. Zoals Axl Rose en Steven Tyler. De kleding is niet alleen populair onder voetballers, maar ook onder rappers.

Givenchy

We komen aan bij de extreem dure merken. Voor een shirt van Givenchy moet je honderden euro’s neerleggen. Het hoofdkantoor vind je in Parijs. Hier worden de unieke en excentrieke ontwerpen verzonnen. De eerste couture collectie uit 1952 is nog steeds een van de bouwstenen van het bedrijf. De t-shirts, truien en jeans zien er zeer luxueus uit.

BALR

Een kledingmerk opgericht door voetballers zelf. Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Eljero Elia hebben besloten om in 2013 BALR op te richten. De voetballers ontwerpen de collecties grotendeels zijn. Je kan onder andere t-shirts, tassen en ondergoed kopen. Veel andere voetballers dragen de kleding van BALR, maar ook Nicky Romero en Martin Garrix zijn er meerdere keren mee gezien.

Monta Heritage

Het begon allemaal met Monta Soccer dat in 1999 werd opgericht. Acht jaar later verbond Edgar Davids zijn naam aan het merk en het luxemerk opende een shop in de Four by Azzurro mannenmodewinkels.

Uiteindelijk werk ook Monta Heritage gelanceerd en hier nam Edgar Davids een grote rol aan als creatief leider. Het straatvoetbal merk groeide uit tot een luxe merk en kende redelijke groot succes. Vele voetballers werkte samen met Davids tijdens fotoshoots. Uiteindelijk is de winkel in Amsterdam gesloten en is de kleding alleen nog te koop via de website. Of Edgar Davids nog bezig is met het merk is onbekend.